Deputatul Adi Pau despre capcana pensiilor speciale și alegerea primarilor în două tururi

Deputatul Adi Pau despre capcana pensiilor speciale și alegerea primarilor în două tururi

- in Locale, Politica, Stiri
0

Cele mai discutate subiecte în ultima vreme din Parlamentul României sunt cele legate de alegerea primarilor în două tururi și pensiile speciale. Deputatul Pro România, Adrian Pau spune că tăierea pensiilor speciale reprezintă doar praf în ochii alegătorilor și că PNL și PSD folosesc această lege strict electoral. Cam la fel stau treburile și cand vine vorba despre alegerea primarilor in două tururi.

Pro România nu i-a parte la circul care se desfășoară astăzi în Parlamentul României. De când PNL a venit la guvernare, discutăm aici de două legi foarte importante care trebuiau tratate cu seriozitate. Tăierea pensiilor speciale nu reprezintă decât praf în ochi. Se referă la un segment foarte mic de persoane, aproximativ 4%. Atât PSD cât și PNL au avut discuții și cunosc foarte bine faptul că această lege va fi atacată la Curtea Constituțională, având pronunțat caracter neconstituțional. S-au îngrămădit să voteze tăierea pentru a câștiga strict electoral, nu pentru a rezolva problema. Singura variantă de rezolvare a problemei este calcularea unui impozit global și impozitarea sa”, spune deputatul Pro România, Adi Pau.

Parlamentarul de Timiș este de părere că PNL, dacă și-ar fi dorit alegerea primarilor în două tururi, ar fi trebuit să dea o ordonanță de urgență atunci când au intrat la guvernare în acest sens ca să nu încalce legea.

Dacă PNL își dorea cu adevărat alegerea primarilor în două tururi atunci când a venit la guvernare trebuia să dea o ordonanță de urgență în acest sens și să nu încalce prevederile Comisiei de la Veneția, care spune foarte clar că în ultimele șase luni înainte de un examen electoral sau de un proces de alegeri nu se mai fac modificări în legislația electorală. Dacă stăm să ne uităm cei care pierd sunt colegii de la PNL și PSD pentru că niciunii nu își doresc astăzi alegerea primarilor în două tururi. Ne uităm la un circ care se va termina tot pe la Curtea Constituțională. Pro România nu votează moțiunea de cenzură a PSD. Vom vota o moțiune de cenzură atunci când vedem că privesc cetății, nicidecum când este vorba de avantaje electorale”, a spus parlamentarul de Timiș.