EDITORIAL. Democrație de kumetrie…

EDITORIAL. Democrație de kumetrie…

- in Actualitate, EDITORIAL 1, Locale, Stiri
0

de Robin H.

Ianuarie 20, 2017.  America, unde Donald J. Trump depune jurământul devenind al  45-lea Președinte al SUA.  În  teritoriu  multe proteste, cu totul neobișnuit,  deoarece americanii sunt alături după alegeri redevenind o singură nație. Iată cum 1 miliard $ pierdut la alegeri de tabăra adversă, plus 1 miliard  $ pierdut de Soros care a pariat pe cădere, uite așadar cum protestele sunt hrănite de cei care pierd. Proteste în  van, pur și simplu : America este America. 

Iată cum si România participă: Mr. Elliott Broidy în calitatea sa de Vice-Chairman of the Presidential Inaugural Committee, Washington DC, invită pe Mr. Liviu Dragnea, President of PSD and Chamber of Deputies & PM Sorin Grindeanu să fie acolo la  6:30pm Candlelight Dinner, apoi pe 20 January 2017 ora 11:25am la  Swearing-In Ceremony depunerea jurământului de către noul Președinte al SUA Donald J. Trump. Bineînțeles, invitația cuprinde participarea la  Private-Breakfast , 18 January urmat de Victory Reception. Așadar, doar fețe alese și numai de bine între aliați. Vorba aia  – I look forward to meeting you during the Inaugural week in Washington, D.C. apoi  Kind Regards  – Elliott Broidy (Sic!) Cine-i ăsta și de ce anumiți invitați?

Citiți voi cu atenție banatulmeu.ro dragi cititori și vă dumiriți cum se scrie istoria. Aici aflați doar o pagină …

Așadar  a fost odată ca niciodată când Președintele României era invitat la  White House, USA. Președintele Ceaușescu la invitația  oficială a SUA, adică aveau ce discuta. Așa ceva nu s-a repetat după revoluție. Ceea ce este relevant însă, astăzi există o anume invitație din partea lui Elliott Broidy, aidoma cum personaje simple aduceau aportul necesar pe vremuri. Oare cum vă imaginați voi dragi cititori că reușea Ceaușescu să viziteze SUA în anii ’70? Călare pe avionul Tarom? Păi la delegația de peste  120 persoane era necesar altceva. Și atunci, un anume Mr. Harry Morgan, un personaj cu ținută aparte, comanda el avionul tot la americani, apoi îl închiria lui alde Nicu și Elena Ceaușescu  pentru vizită. Vedeți ce simplu este?  Astăzi avem o invitație incoloră dar adresată cui trebuie. Parteneriatul SUA este în primul rând cu armata Română și cu Guvernul ce conduce pe români deci reprezintă țara. Ne bucurăm când  America revine mare putere și tratează cu rușii inteligent. Atunci când cei mari se înțeleg este pace pe pământ. (Istoria o știe Robin H din sursă, el și Harry Morgan au fost prieteni).

Lumea pe care o găsește Donald J. Trump este o lume ciudată. Cităm: “Barack Obama l-a îndemnat pe succesorul său, Donald Trump, să mențină o atitudine dură, dacă aceasta va fi necesară, față de Rusia. Președintele american a făcut aceste afirmații în Berlin, în cadrul unei conferințe de presă cu Angela Merkel, relatează BBC News. Asta la ei, iar pe la noi se tot uită opoziția cu ciudă la invitația adresată lui Dragnea. Bineînțeles că noul președinte se va întâlni cu Putin și vor stabili relații bune. Cei doi mari oameni de stat se vor înțelege categoric, Rusia va fi respectată.

Editorialul privește totuși realitatea românească. De unde atâta democrație la noi? Care a fost rolul lui Soros? Pentru asta trebuie să mergem la vremurile după ’89 când era teren viran. Ei bine, atunci ONG-urile au apărut firesc, benefic, a existat finanțarea Soros către entități conduse de oameni agreați de ambele părți. Cine vrea amănunte se informează la ziare, la site-ul http://www.activenews.ro/stiri-politic/Lista-lui-Soros.-Cine-sunt-oamenii-care-au-schimbat-Romania-cu-sau-fara-voia-noastra-ministri-demnitari-de-rang-inalt-jurnalisti-112622 lista lui Soros fiind mai lungă ca o zi de post. Cine e amator citește și mai multe, expunerea picantă Victor Roncea.  ONG-uri multe, în anii ’90 ieșind în evidență cele trei grații, Alina, Monica și Renate. Zis și făcut după intrarea în UE perspectiva unui salariu european a smuls pe ultimele două înspre viața aleasă ele devenind europarlamentar. Adio Soros, adio ong-uri: diurna este prea mare pentru a nu se apuca de politică!

Iată că avem astăzi o posibilă finanțare a unui partid? Ce e rău în asta, fiindcă românii vor începe să se întoarcă, numărul acestora posibil în creștere, așadar vor lua și ei parte la viața politică. Soros la rândul lui nu face nimic gratis, dar avem și mijloacele de control. Cert este că finanțarea Soros după ’89 a avut un rol pozitiv, altfel cine lua o atitudine civică la noi? Evident că a existat și o finanțare din partea ambasadelor, tot pentru democrație. Au beneficiat doar aceia merituoși.

Hai să ne întoarcem la cele simple, la viața de zi cu zi. Oare cum este lumea reală, ce forță are opinia publică?

Onorabilul domnul H la Rtv, într’o clipă de melancolie și sinceritate declara acum câteva luni, cităm: “Oare ce ne-a adus pe toți în situația de astăzi. Ce a contribuit mai mult, hoția sau prostia? Se pare că ultima ….”  Într’adevăr, prostia are un rol mai mare fiindcă astăzi oamenii sunt în plină confuzie, fără nici’o valoare morală, consumerismul face legea, iar media rămâne o dulce amintire. Opinia publică este de nicări, oameni slabi la minte dar și slabi la pricepere majoritatea, fruntea ziariștilor fiind  milionară, ăștia nefiind proști doar păpușari. Atenție, de curând pe ecranul tv sfeștania unui haiduk, fiind urmărit dar slobod, asta până ce schimbăm unde trebuie. Ce caraghioși putem să fim …. ori la moaște, ori la haiduci ….

România nu a avut intelectuali dizidenți, de-alde Václav Havel care eventual să cultive spiritul libertății și democrației, dimpotrivă boierii minții lui Sorin Adam Matei sunt milionarii de astăzi. Nici cu politicul nu stăm bine, alde Emil în anii ’96 nereușind să numească în funcții pe cei întorși de afară, iată cum avem azi un partid parlamentar al celor întorși de afară. Dacă avem Polonia care a știut să fie condusă de rezidenți americani, la noi am avut candidatura de excepție Lia Roberts președinte în 2004. Numai că s-a repezit bombonel să fie el alesul și am căzut 10 ani într-o epocă tulbure nu numai de la tulburelul ce nu se liniștise el în doagele bolobocului ….  În loc de Lia Roberts președinte al României, cu reale șanse de a introduce regulile democrației, plus o relație solidă cu Vestul, am avut altceva, chiuituri și salbe, cultura bolobocului ….

Astăzi avem un președinte normal, se mai supără el dar îi trece. Românii speră să trăiască într-o guvernare autentică, iar după ce vom reuși să urcăm în clasamentul UE, cu leafă și pensie mai mare, ne ocupăm și de altele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *