Degustarea cârnaților bănățeni revine la Timișoara

Degustarea cârnaților bănățeni revine la Timișoara

- in Actualitate, Locale
0

După ce în anii trecuţi „Worschkoschtprob” a hoinărit prin localităţi precum Sânnicolau Mare, Lugoj, Timiș, şi Sântana, Arad, “Degustarea Cârnaţilor Bănăţeni” se întoarce în 2015 “acasă” la Timişoara. Evenimentul va avea loc joi, 29 ianuarie, de la ora 12, la Casa Adam Müller Guttenbrunn din capitala Banatului.

Redactorii săptămânalului de limbă germană „Banater Zeitung” organizează şi în 2015 „Degustarea cârnaţilor bănăţeni”- „Worschkoschtprob”, sărbătoare cu o tradiţie de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat.

Şi în acest an Degustarea Cârnaţilor Bănăţeni întocmeşte două secţiuni de concurs: producătorii privaţi (cârnaţi făcuţi în propria gospodărie pentru consumul propriu) şi firmele producătoare de mezeluri (cârnaţi produşi pentru comerţ). În acest sens, redacţia Banater Zeitung va primi mostrele de cârnaţi (câte o pereche/ participant) în seara ce precede evenimentul, începând cu ora 18, în locaţia unde o zi mai târziu va avea loc evenimentul, sau în ziua manifestării până cel târziu la ora 10. Şi cei care vor să aducă spre degustare şi alte mezeluri pregătite în casă sunt bineveniţi. Pentru ei se va întocmi o secţiune de concurs separată, dar doar dacă se vor aduna cel puţin cinci concurenţi diferiţi pentru aceasta. Cei interesaţi să participe pot lua legătura în avans cu redacţia Banater Zeitung din Timişoara la numărul de telefon 0256/ 498 210 sau la adresa de e-mail temeswar@adz.ro.

  1. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *