Decizie oficială: Raed Arafat a carantinat în mod ilegal Timișoara timp de trei zile

Decizie oficială: Raed Arafat a carantinat în mod ilegal Timișoara timp de trei zile

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Este oficial. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a carantinat în mod ilegal Timișoara timp de trei zile.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de secretarul de stat la decizia Curții de Apel București, care declarase ilegal ordinul de prelungire cu 72 de ore a carantinei pentru capitala Banatului. Practic, judecătorii au hotărât că măsura a fost una abuzivă și nejustificată.

Motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar, pentru că era un ordin cu limită clară, de 72 de ore, pentru a găsi o soluție. Dacă nu se găsea soluție, la 72 de ore înceta ordinul și înceta orice carantină la Timișoara. Motivul pentru care l-am luat este pentru că era un lucru fără precedent, ca într-un Comitet pentru Situații de Urgență să se pună sub semnul întrebării și să se forțeze chiar împotriva recomandării autorităților sanitare”, a explicat la momentul respectiv Raed Arafat.

Sentința definitivă a instanței supreme nu mai schimbă nimic, întrucât valabilitatea ordinului este împlinită şi expirată. Timișoara a stat 24 de zile în carantină zonală.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *