De ce se revoltă directorii și inspectorii școlari din Timiș

De ce se revoltă directorii și inspectorii școlari din Timiș

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Conform Legii 152 din 2017, privind reglementări specifice personalului didactic din învățământ, pentru personalul didactic de predare din învățământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data de 1 decembrie 2018.

Din păcate, sindicatele, directorii și inspectorii școlari din Timiș spun că această decizie este o discriminare și sunt revoltați că guvernul nu a dat acest spor și directorilor și inspectorilor, fiindcă și ei sunt profesori, predau la clasă și lucrează cu elevii.

E clar o discriminare. Ar trebui să primească acest spor de 10% și directorii și inspectorii școlar. Noi ne batem să li se ofere sprijinul financiar de uzură de 10% tuturor, atât directorilor, cât și inspectorilor, care și ei sunt în continuare profesori și predau la clasă. Acest spor de uzură neuro-psihică pentru cadrelor didactice de la catedră se acordă de la 1 decembrie 2018. Directorii și inspectorii au salarii diferite de profesori pentru funcțiile respective. Sunt profesori care au primit 10% și, astfel, veniturile depășesc salariile directorilor. De aici pornește toată treaba. Sindicatul se luptă să primească acest spor și directorii și inspectorii, fiindcă și ei lucrează cu elevii și predau. Marți a fost o întâlnire la minister și s-a discutat acest subiect. Mai mult ca sigur că se va da tuturor sporul de 10% de stres, după ce se va vota bugetul. Știți cum e procedura: mai lungesc două-trei luni ca să facă economie. Sindicatele fac toate demersurile pentru acest 10%, însă nu noi decidem”, a declarat miercuri, 23 ianaurie, prof. Virgil Popescu, președintele Sindicatului Spiru Haret Timișoara.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *