De ce eurodeputata Maria Grapini nu a votat Rezoluția privind persoanele LGBT?

De ce eurodeputata Maria Grapini nu a votat Rezoluția privind persoanele LGBT?

- in Locale, Social, Stiri
0

Eurodeputata umanistă Maria Grapini spune că s-a abținut la vot, în 16 martie, cu privire la rezoluția care declară Uniunea Europeană zonă de libertate a persoanelor LGBTIQ, dar a fost de acord cu următorul amendament, pe care l-a votat:

Declară Uniunea Europeană o zonă de libertate pentru toți indiferent de rasă, culoare, origine etnică sau socială, caracteristici genetice, limbă, religie sau convingeri, opinii politice sau de orice altă natură, apartenență la o minoritate națională, orientare sexuală, proprietate, naștere, handicap, vârstă sau sex și că este un domeniu în care familiile se află sub protecția specială și în care se asigură respectarea demnității umane, a alegerilor și a drepturilor omului. Regretabil este ca rezoluția a fost inițiată de grupul politic condus de un roman- Cioloș ( grupul liberalilor din PE)”.

De ce este important acest amendament?

Amendamentul votat ar fi schimbat sensul Rezoluției! Eu am propus ca textul din stânga ”Rezoluția declară Uniunea Europeană zonă de libertate a persoanelor LGBTIQ” să fie înlocuit cu cel din dreapta, cu acest amendament rațional și de bun simț, votat de mine, pentru că eu consider că Europa trebuie să fie un spațiu de libertate pentru toți, indiferent de religie, naționalitate, gen, culoare, limbă, un domeniu în care familiile se află sub protecția specială!”, a declarat eurodeputata umanistă Maria Grapini din Timișoara.

Grapini a fost singură din grupul S&D care nu a votat Rezoluția.

”Da, m-am abținut pentru că am avut în Rezoluție amendamente foarte bune pe care le-am votat și nu puteam să votez împotriva amendamentelor bune, dacă votam împotriva Rezoluției! Abținerile se adună cu cele împotrivă și se scad din total. Am fost singură din cei peste 160 eurodeputați fin grupul S&D care nu am votat Rezoluția!  Din păcate din 705 eurodeputați, peste 492 au votat pentru Rezoluție. Din 33 de români, 15 au votat pentru, 3 au lipsit, 9 s-au abținut.

Amintim că este ceea ce s-a votat în PE este o rezoluție nu un act legislativ. Prin urmare nu trebuie aplicat deocamdată nimic din ce s-a votat. Rezoluția va merge la Comisia Europeană și numai dacă se va ajunge la o propunere legislativă din partea CE, atunci va trebui să fie foarte important cum se va vota fiecare paragraf și amendament.

Rezoluția nu are putere legislativă! Eu am pledat și voi pleda totdeauna pentru respectarea subsidiarității, așa cum este  prevăzut în tratat. Educația, cultură, sănătate , țin de competență națională”, a mai spus europarlamentara.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *