De ce este important să colectăm și reciclăm sticla?

De ce este important să colectăm și reciclăm sticla?

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Sticla este un material ieftin, fiind folosită foarte des ca ambalaj. De asemenea, este cel mai sănătos ambalaj pe care în găsim în industria de consum.

Sticla se obține prin amestecul a patru ingrediente: nisip, sodă, calcar și aditivi (fier, crom și cobalt pentru culoare, plumb pentru modificarea indicelui de refracție, aluminiu pentru durabilitate și bor pentru îmbunătățirea proprietăților termice).

Sticla are nevoie de un milion de ani pentru a se descompune în natură. Sticla nu se degradează, ea poate fi reciclată la nesfârșit.

Ambalajele de sticlă pot fi refolosite în mod repetat în gospodării, dar și returnate în vederea folosirii lor, din nou, ca ambalaje. Sticla este un material sănătos pentru păstrarea alimentelor, obiectele de depozitare produse din sticlă având avantajul că sunt ușor de spălat și dezinfectat înainte de folosire.

În județul Timiș, sticla se colectează separat, prin aport voluntar al cetățenilor, în recipiente tip clopot amplasate în locuri special amenajate. Vă atragem atenția că nerespectarea regulilor de colectare selectivă a deșeurilor și abandonul acestora pe domeniul public se sancționează cu amenzi“, transmit reprezentații ADID Timiș.