Dascălii de la universitatea din Reşiţa specializaţi în luare de mită, trimişi în judecată

Dascălii de la universitatea din Reşiţa specializaţi în luare de mită, trimişi în judecată

- in Actualitate, Slider
0

Profesorii corupţi de la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa au fost trimişi în judecată. Este vorba despre patru foşti dascăli, care sunt cercetaţi după ce ar fi luat şpagă sau ar fi cerut favoruri sexuale de la studenţi pentru promovarea examenelor. Pe lângă cei patru profesori, a fost trimis în judecată şi un fost student care ar fi dat mită.

Potrivit procurorilor, „inculpaţii Franţ Florin, Oriol Irina, Ghiţă Ruxana Mariana Lavinia şi Vişan Mihai, atât personal, cât şi apelând la alte cadre didactice au promovat sau sprijinit promovarea unor studenţi (printre care şi un investigator) la materiile la care ei sau alţi colegi erau titulari, existând situaţii în care lucrările de an erau aduse gata făcute de către studenţi sau erau date în biroul de lucru al cadrului didactic, într-un cadru privat, fiindu-le permis studenţilor favorizaţi să copieze. Totodată, în unele situaţii, se acordau note mari pentru menţinerea de către studentul favorizat a unei medii care să-i permită rămânerea pe locurile fără taxă sau dobândirea unei poziţii mai bune pentru care să nu mai plătească taxă în anul următor de studii, toate acestea ca urmare a cointeresării materiale a cadrelor didactice sau pentru favoruri de natură sexuală – ca în cazul inculpatului Franţ Florin – ori pentru dobândirea/menţinerea unei protecţii( juridice, economice, sociale) din partea celor favorizaţi, ca urmare a poziţiei pe care aceştia o deţin în rândul comunităţii”.

Potrivit procurorilor, profesorii corupţi de la universitatea din Reşiţa erau specializaţi în luarea de şpagă. Asta pentru că foloseau tot felul de metode care să îngreuneze tragerea la răspundere penală.

Foto: expressdebanat.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *