Daruri pentru familiile nevoiașe de Florii, în Parohia Timișoara -Iosefin

Daruri pentru familiile nevoiașe de Florii, în Parohia Timișoara -Iosefin

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Cu prilejul Floriilor, a fost organizată o acțiune caritabilă pentru persoanele vârstnice cu posibilități materiale reduse, din Parohia Timișoara – Iosefin, dar și pentru familiile cu mulți copii, elevii cu rezultate foarte bune la învățătură care provin din familii monoparentale numeroase, dar fără posibilități materiale.

În acest an cei implicați au pregătit aproximativ 200 de pachete cu alimente  neperisabile, necesare acestor familii nevoiașe pentru a se bucura de Sfântul praznic al Intrării Domnului în Ierusalim și de Sfintele Paști.

Voluntarii parohiei, echipați corespunzător, cu mănuși și măști de protecție, au distribuit pachetele la domiciliul fiecărui beneficiar, care din motive de sănătate sau vârstă nu s-a putut deplasa până la oficiul parohial.

Nu sunt uitați nici sportivii de performanță, elevii și studenții, proveniți din familii nevoiașe, dar cu merite deosebite la învățătură, cărora parohia le oferă lunar burse de studii, cu menirea de a contribui la creșterea calității educației și de a preveni atât factorii de risc socio-educaționali, cât și abandonul școlar.

În cadrul parohiei Timișora-Iosefin funcționează și cantina săptămânală care oferă hrană caldă persoanelor nevoiașe.  În prezent, pe baza anchetelor sociale efectuate, aproximativ 50 de persoane primesc hrană caldă și alimente neperisabile din partea parohiei si a Fundației „Preot Ioan Olariu”. Credincioşii care nu pot veni la parohie, primesc alimentele acasă prin bunăvoinţa unor credincioşi tineri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *