Dans, circ, muzică și spectacole, în cartierele din Timișoara. Începe Festivalul Impuls

Dans, circ, muzică și spectacole, în cartierele din Timișoara. Începe Festivalul Impuls

Festivalul Impuls – proiect care își propune să dea viață culturii în cartierele timișorene – va debuta pe 22 iunie. Festivalul se desfășoară în Timișoara, în cartierele înțesate de istorie și frumusețe: Maria, Iosefin și Traian, aducând evenimente și activități culturale captivante pentru comunitatea locală.

Primul eveniment al festivalului este Radio Live, un spectacol multimedia pus în scenă de către jurnalista Aurélie Charon și ilustratoarea Amélie Bonnin. Spectacolul propune publicului patru povești de viață și prezintă patru tineri din Timișoara, activiști din întreaga lume, pe care îi aduce împreună în același timp și loc pentru a le prezenta ideile, conceptele și emoțiile.

Aurélie Charon, este jurnalistă de radio care din 2017 își împrăștie farmecul și talentul în emisiunea săptămânală “Une vie d’artiste” de pe France Culture. Dedicată în special tineretului și artiștilor contemporani, munca ei în radio aduce o perspectivă captivantă asupra lumii artei.

Activitatea lui Amélie Bonnin se desfășoară la granița dintre diferite discipline artistice.

Are diplome obținute în design grafic și în scrierea de scenarii, proiectele sale îmbinând elemente din grafică, desen, scriere și video.

Radio Live are loc în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș joi, 22 iunie, la ora 19:00

Festivalul Impuls propune timișorenilor și o școală de circ – un proiect inovator care îmbrățișează circul ca formă de educație non-formală, se concentrează pe dezvoltarea armonioasă a participanților – copii și adulți. Prin jonglerii, acrobații și trapez, Școala de Circ ne provoacă să ne depășim limitele și să explorăm creativitatea prin mișcare autonomă și liberă exprimare. În cadrul Festivalului Impuls, cortul Școlii de Circ va fi deschis în Piața Traian, între 1 și 4 iulie. Atelierele se vor desfășura pe parcursul zilei.

În cadrul festivalului, are loc “Școala de a ști cum“, cu ateliere de arhitectură participativă, între 1 și 7 iulie, la Casa de rugăciune a Sinagogii din Fabric. Această inițiativă își propune să răspundă nevoilor contemporane într-un cartier în plin proces de renovare cum este Fabric. Prin proiectul desfășurat în spațiul public, se evidențiază importanța implicării comunităților și locuitorilor ca puncte de convergență și succes ale acestor transformări.

Happy Manif este o altă reprezentație care ajunge la Timișoara, în Parcul Regina Maria, pe 5 și 6 iulie. Spectacolul Picioarele Paralele reprezintă o experiență coregrafică captivantă, un joc de rol grandios în dimensiune naturală. În această creație, David Rolland și Valeria Giuga, dansatori, se alătură pentru a aduce la viață un spectacol de dans imersiv potrivit pentru copii și adulți deopotrivă.

Cu ghidajul coloanei sonore care le va răsuna în căști și sub îndrumarea celor doi dansatori, participanții vor călători prin istoria dansului: de la eleganța baletului romantic la improvizarea dansului contemporan, parcurgând și reprezentațiile excentrice ale pionierilor dansului postmodern – totul, menținând picioarele paralele!

Dans, circ, muzică și bucuria de a trăi, la Timișoara

Ziua de 6 iulie aduce la Timișoara, în Piața Traian, un spectacol de dans contemporan și circ, alături de Le Plus Petit Cirque du Monde și Unfold Motion (de la ora 19:30), precum și un concert inedit.

Josef Josef, o formație remarcabilă de muzicieni talentați, va susține un concert în Piața Traian, joi, 6 iulie, de la ora 21:30. Fondatorul grupului Les Yeux Noirs, Erik Slabiak, alături de alți cinci muzicieni, formează acum Josef Josef, după o carieră impresionantă de 25 de ani, cu 1800 de concerte pe cinci continente și opt albume. Concertul lor oferă o călătorie muzicală în inima culturii evreilor și a rromilor, prin compoziții originale, melodii tradiționale, cântece idiș și țigănești, toate amestecate cu ritmuri actuale.

Pe 7 iulie vor avea loc reprezentații de dans și circ de tip pop up, în Piața Victoriei din Timișoara.

Festivalul este organizat de Institutul Francez din România la Timișoara.

Festivalul Impuls face parte din programul Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană și este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *