Daniel Idolu, consilier local PSD: “Solicit ca Primăria Timișoara și Retim să ia măsuri pentru spălarea efectivă a străzilor!”

Daniel Idolu, consilier local PSD: “Solicit ca Primăria Timișoara și Retim să ia măsuri pentru spălarea efectivă a străzilor!”

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Daniel Idolu, șeful Grupului de consilieri PSD, din cadrul Consiliului Local Timișoara, atrage atenția că reluarea acțiunilor de spalare a străzilor orașului de către Retim este o obligație, având în vedere efectele benefice asupra sănătății populației.

Potrivit OMS, Timișoara se află printre cele mai poluate orașe cu pulberi în suspensie din țară, iar Comisia Europeană a avertizat România că va fi sancționată, din această cauză cu amenzi uriașe. Faptul că Retim nu a început să spele străzile este evident. O simplă plimbare prin Timișoara confirmă acest fapt. Norul de praf saharian ne-a făcut în ultimele zile să inhalăm aer greu, cu repercursiuni negative asupra sănătății cetățenilor. Orașul este murdar, plin de praf, iar noroiul și praful acumulat pe carosabil este tot mai greu de suportat. La toate acestea se adaugă noxele din traficul auto, agravat și din congestia acestui trafic rutier. Solicit ca să se ia măsuri ca până în 15 iunie să se emită comenzi pentru spălarea efectivă a străzilor principale din oraș, conform unui grafic de intervenții zilnice și conform contractului încheiat între primărie și Colterm. După 15 iunie, Retim să facă regulat acțiuni de spălare a carosabilului din Timișoara”, a spus Idolu, joi 26 aprilie.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *