Dan Poenaru, consilier judetean: Timisoara nu va avea spital regional in urmatorii zece ani

Dan Poenaru, consilier judetean: Timisoara nu va avea spital regional in urmatorii zece ani

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
spitalul judetean timisoara

În Spitalul Județean Timișoara se fac o mulțime de investiții pentru că județul Timiș nu va avea spital regional în următorii zece ani. Cel puțin asta susține medicul Dan Poenaru, consilier județean PSD.

Mă îndoiesc că în următorii zece ani se va construi un spital regional în această zonă. Din anul 1997, clădirea de pe Calea Torontalului stă nemișcată. Cum să faci un spital regional? Singura soluție a fost dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara, prin schimbarea infrastructurii, aplicarea normelor europene, care presupune la fiecare salon câte trei paturi, grup sanitar, apariția Secției de Mari Arși, reabilitarea pentru reluarea transplantului renal. Spitalul Județean Timișoara asigură 60% din necesarul din județul Timiș. Cea mai mare problemă este a forței de muncă. La licitațiile de la Spitalul Județean se prezintă firme care lucrează o lună și fug. Nu trebuie să neglijăm rolul strategic pe care-l are Spitalul Județean în Timiș”, a declarat Dan Poenaru, astăzi, în plenul Consiliului Județean Timiș.

În timpul ședinței, Sorina Ciurlea, consilier județean PNL, a luat cuvântul pentru a atrage atenția asupra faptului că, în acest an, Spitalul Județean Timișoara a cheltuit doar 15% din banii alocați de CJ Timiș pentru investiții.

Ori nu am știut să facem bugetul la începutul anului, ori nu suntem în stare să cheltuim banii. Un răspuns că până la finalul anului o să cheltuim diferența, nu cred că este unul veridic, iar acel răspuns, că bugetele sunt multianuale, nu mi se pare o gândire sănătoasă”, a semnalat Sorina Ciurlea.