Dan Diaconu: Timfloralis este unul dintre puținele evenimente cu un efect turistic important

Dan Diaconu: Timfloralis este unul dintre puținele evenimente cu un efect turistic important

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0
Veste că nu se va mai organiza Timfloralis a adus un val de nemulțumire în rândul consilierilor locali. Fostul viceprimar al Timișoarei, Dan Diaconu spune că festivalul este unul dintre evenimentele care a avut un efect turistic important.
Nu vedem cum am mai putea organiza un festival ca Timfloralis (și nu ne referim la perioada pandemică) este ultima veste din partea executivului Primăriei, ca intenție, pentru că, desigur această intenție va trebui să treacă și de votul Consiliului Local. Dincolo de impactul pozitiv fantastic asupra timișorenilor, festivalul, construit în timp, este unul dintre puținele evenimente cu un efect turistic important. În imagine am pus doar oferte ale agențiilor de turism din Serbia, la o simplă căutare de 5 minute pe Google. În loc să ne pregătim de perioada post-pandemie și să promovăm și investim în acele evenimente care pot aduce un plus important economiei locale, în special în zona de ospitalitate, văd o judecată bazată pe un tabel sumar în excel. Sugestia mea este ca, dacă nu contează bucuria zecilor de mii de vizitatori, sau impactul pe termen lung asupra imaginii orașului, să adăgați un nou sheet în acel excel – cereți datele de impact economic, din zona Horeca, cazări, venituri la restaurante și terase, vânzări în mall-uri, șamd – aplicați procentele necesare și calculați veniturile la bugetul local. Comparați apoi aceste date cu ceea ce ați cheltui. Veți avea o supriză. Succes!“, a scris pe pagina sa de Facebook, consilierul local PNL, Dan Diaconu.
În 2020 Timfloralis a fost anulat din cauza pandemiei. Anul acesta ar putea fi anulat pentru că Dominic Fritz spune că e prea costisitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *