Dan Alexa după egalul de Târgu-Jiu: “Şansele au scăzut foarte mult”

Dan Alexa după egalul de Târgu-Jiu: “Şansele au scăzut foarte mult”

- in Locale, Sport, Stiri
0

S-au complicat calculele pentru play-off. Politehnica Timişoara a remizat astăzi, scor 1-1 (1-1), pe terenul celor de la Pandurii Târgu Jiu, locul 20, în Liga II-a din România. Partida a contat pentru etapa a XIX-a a sezonului regular al Ligii 2. Gazdele au deschis scorul prin Felipe Acosta, în timp ce golul timișorenilor a fost marcat de Dorin Codrea.

“La intrarea pe teren jucătorii noştri au purtat tricouri negre inscripţionate cu textul „Alături de voi” şi portretul regretatului Adrian Bărar, liderul Cargo, care s-a stins din viaţă la începutul acestei săptămâni. De asemenea ei au afişat şi un banner cu mesajul: „Cu o mână cânt la chitară / Cu o mână ţin steagul Timişoarei!”.

Pe o suprafaţă umedă, pe modernul stadion din Tg. Jiu, prima repriză a fost una foarte fragmentată. Prima ocazie notabilă a venit în minutul 8 în contul echipei noastre, când Mera a reluat pe lângă poartă după un corner. Gazdele au reuşit să marcheze după prima lor şansă la poarta lui Hindrich. Pleaşcă l-a lansat pe Velcotă,  al cărui şut din unghi închis a fost respins în corner de Hindrich. Din lovitura de colţ rezultată Felipe Acosta a deschis scorul cu o lovitură de cap din centrarea aceluiaşi Velcotă. Minutul 26 a adus reuşita de 1-1. Cursa lui Sofran s-a finalizat cu o centrare la colţul lung, balonul a sărit din bară, Ivanovici l-a recuperat şi i-a aşezat mingea lui Dorin Codrea, al cărui şut a fost deviat în stânga lui Aldescu de Cotolan. Minutul 32 putea aduce o fază asemănătoare, dar de această dată şutul din prima trimis de Ivanovici a trecut peste buturile portarului gorjean.

Nici repriza secundă nu a fost foarte cursivă. Ocaziile importante au venit abia pe final. Minutul 84 putea reprezenta şansa lui Codrea de a-şi trece dubla în cont, dar şutul său din centrul careului a trecut peste poartă după o centrare bună expediată de Popovici, pe jos. Apoi, cinci mai târziu şutul lui R. Rus din marginea careului a fost deviat puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Aldescu. Echipa noastră a pus o presiune din ce în ce mai mare în ultimele minute. Deşi de la margine s-au dictat cinci minute de prelungire iar gorjenii au efectuat şi o modificare în prelungiri, arbitrul a fluierat finalul cu 20 de secunde mai repede.

Prin această remiză Politehnica va ocupa locul 1, cu 32 de puncte din 18 meciuri disputate, la finele rundei a 19-a. Etapa viitoare alb-violeţii stau, urmând să evolueze în etapa finală a sezonului regular pe terenul Concordiei Chiajna”, se arată în comunicatul oficial al clubului alb-violet.

Pandurii Tg. Jiu: Aldescu ** – Pleaşcă, Diau, Moisie * (86, Corduneanu), D. Filip – Sylla, Felipe Acosta – Velcotă (86, Habet *), Cotolan, Dodoi (90+3, Răchişan) – Goma (46, Bunga). Pe bancă: Opriţa – Pleşa, Rasoveanu, Zaborowski, R. Cojocaru **. Antrenor: Călin Cojocaru.

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Munteanu (80, D. Andrei *), Cioinac, Codrea, Ivanovici (67, S. Popovici) – Axente (57, R. Rus), Plazonja (80, Radunovic). Pe bancă: Păduraru – D. Radu **, Bocşan, Ignea, Casado. Antrenor: Dan Alexa.

M-am aşteptat la o asemenea replică. Ce pot să spun, un joc pe care l-am controlat, din păcate am luat gol, apoi am ratat încă două-trei situaţii foarte mari, nu am reuşit să înscriem şi plecăm cu un punct, din păcate prea puţin pentru jocul de azi (…) Pandurii e o echipă care are foarte mulţi jucători străini, jucători de forţă, s-au întărit foarte bine iarna asta, au jucători care joacă pentru a pleca. Probabil au fost foarte motivaţi şi ştiam că ne aşteaptă un meci greu. Din păcate nu am fructificat ocaziile pe care le-am avut şi am luat gol pe o fază fixă, acolo unde noi stăteam foarte bine. Cu Petrolul au avut o altă formulă de echipă…a declarat Dan Alexa.

Tehnicianul echipei noastre a fost eliminat de arbitrul Dan Dreve pe finalul primei reprize. „La faza eliminării i-am reproşat lui Călin Cojocaru ceva, comparativ cu jocul cu Petrolul, unde nu au jucat nu ştiu câţi titulari… asta i-am reproşat şi m-au deranjat foarte mult urletele lui înainte de meci, înjura Timişoara. Nu înţeleg, el care locuieşte în Timişoara, asta i-am reproşat şi nimic mai mult”, a explicat „principalul” alb-violeţilor.

Deşi Politehnica a urcat pe prima poziţie a Ligii 2, calculele pentru ocuparea unui loc în play-off s-au complicat. „Şansele au scăzut foarte mult, realistic vorbind, trebuie să mergem la Chiajna să obţinem minimum un punct”, a concluzionat Dan Alexa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *