Cuvânt dat, cuvânt respectat! Maria Grapini a vorbit în Parlamentul European despre criza medicamentelor din România

Cuvânt dat, cuvânt respectat! Maria Grapini a vorbit în Parlamentul European despre criza medicamentelor din România

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

În urmă cu câteva zile, europarlamentarul Maria Grapini, şi preşedinte onorific al Asociaţiei Pacienţilor din Timiş, a făcut o declaraţie publică, despre tensiunile existente pe piaţa românească, între giganţii farmaceutici şi pacienţi, în condiţiile posibilei reduceri cu 35% a preţului medicamentelor inovative.

Grapini îşi lua angajamentul să vorbească în Parlamentul European pe acest subiect, pentru că Europa trebuie să ştie că pacienţii români sunt o prioritate, nu doar naţională, ci şi comunitară. Astfel,  luni 13 februarie, în faţa comisarului european pentru cooperare internaţională şi dezvoltare, Neven Mimica, Maria Grapini a luat cuvântul pentru a-i apăra pe pacienții români.

“Agenda 2030, privind obiectivele de dezvoltare, este importantă şi salut raportul pe care îl dezbatem. Priorităţile trebuie, evident, să fie: combaterea sărăciei si respectarea demnității umane. Salut prevederea unui nou cadru global de dezvoltare privind securitatea alimentară. Politicile de dezvoltare europeană sunt cele care pot rezolva problemele multiple ale omenirii: sărăcia,promovarea unei vieţi sănătoase, indicii demografici. Nu este suficient, însă, să avem politici, important este ca ele să fie coerente. Ştiţi, domnule Comisar, că sunt decalaje majore între state, în multe dintre ele nu sunt bani pentru medicamente destinate bolnavilor cronici, pentru vaccinuri pentru copii, nu există condiții decente în spitale. Încă există zone depărtate, fără alimentare cu apă, electricitate, fără acces la educatie. Constatăm o presiune a giganților economici asupra IMM-urilor, asupra prețurilor unor produse strict necesare, asa cum sunt medicamentele. Ce vă propuneți, domnule Comisar, ce îşi propune Comisia, pentru a ajuta cetățenii să iasă din sărăcie, să ducă o viața demnă?”, este o parte din declaraţia Mariei Grapini, făcută în Parlamentul European.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *