Curtea de Conturi cu mâinile legate, la ŞAG! Incredibil ce a făcut fostul primar, Venus Oprea

Curtea de Conturi cu mâinile legate, la ŞAG! Incredibil ce a făcut fostul primar, Venus Oprea

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Fantoma fostului primar de Şag, Venus Oprea bântuie în continuare şedinţele consiliului local din localitatea aflată la doar doi paşi de Timişoara. Oamenii fostului primar au jucat o carte periculoasă în ultima şedinţă de consiliu local, de vineri. Cei trei consilieri PNL plus un consilier inedependent şi altul de la M10 le-au dat o palmă celor de la Curtea de Conturi. Cu toţii s-au abţinut, ca la un semn, de a vota anularea a două concesiuni ce prevedeau doar… intarea în legalitate. Ei par să ţină în continuare spatele fostului primar, Venus Oprea. Unul dintre oamenii ce aveau de pierdut dacă legea era aplicată la Şag era culmea tocmai băiatul fostului primar, Vlad. Acesta, împreună cu soţia sa au ajuns să deţină ilegal, conform Curţii de Conturi, un magazin alimentar – terasă  în localitatea condusă pe atunci, de Venus Oprea. Cu largul concurs a 5 din cei 13 consilieri anularea concesiunii nu a putut fi făcută. Având în vedere că era vorba despre patrimoniu era nevoie de votul a 2/3 din consilierii locali.

Când te culci pe o ureche…

Pe ordinea de zi  a şedinţei Consiliului Local Şag de vineri, 10 martie a fost anularea a două concesiuni date ilegal pe raza localităţii. Nu o zice actualul primar de Şag şi nici majoritatea din consiliul local, ci un raport al Curţii de Conturi. Era vorba despre o firmă de pompe funebre dar şi despre un  magazin alimentar ce ţine loc şi de terasă şi aparţine fiului fostului primar de Şag, Vlad Oprea şi soţiei sale Laura. Curtea de Conturi a cerut în vara lui 2016 rezilierea contractului de concesiune cu cele două societăţi comerciale. Venus Oprea, pe atunci primar nu a contestat decizia aşa că aceasta trebuia să intre în vigoare. Oprea s-a bazat că în locul său va veni canidatul PNL susţinut trup şi suflet de acesta. Ghinion, oamenii din Şag au ales altfel, iar favoritul lui Oprea a ieşit din politică.

Nelămuri liberale…

Şeful PNL pe Şag, consilierul local, Bogdan Apostu are textul pregătit. Acelaşi pe care îl repetă, cu mici inadvertenţe toţi consilierii ce s-au abţinut vineri de la vot şi au putut fi contactaţi sau au dorit să vorbească. Apostu are însă şi o mare nelămurire… marca PNL. Cum se poate ca un ziarist să fi aflat numărul său de telefon… Deranjat vizibil că cineva îşi permite să îl deranjeze, când nu este de bine pentru el, Apostu a vrut să ştie cine l-a pârât… „Nu cunoşteam niciun detaliu din acel dosar şi am cerut să cunosc detaliile acelui dosar. A fost prima şedinţă a mea de aceea m-am abţinut eu, de restul nu ştiu detalii. Nu a fost niciun  fel de direcţie, noi am cerut să ni se prezinte raportul Curţii de Conturi pe care nu l-am primit deşi l-am cerut, nu am primit toate datele din dosar şi nu exista o contestaţie a primăriei la raportul Curţii de Conturi. (…) Îmi puteţi spune de la cine aţi primit numărul meu de telefon? Cred că era normal să sunaţi la primărie”, a fost explicaţia preşedintelui PNL Şag.

Alt liberal acelaşi răspuns şi evident aceeaşi dilemă.  Cum de cineva îşi permite să îl deranjeze… „Cine sunteţi dumneavoastră să mă întrebaţi aşa ceva? Nu am avut toată documentaţia, nu am citit toată documentaţia şi am considerat că nu sunt destul de documentat să votez o problemă pe care am considerat-o delicată având în vedere că anulăm concesiunea unor persoane care la rândul lor ne-au spus că ne vor da în judecată. Trebuie să studiem problema mai bine. Nu a fost un ordin de partid, noi votăm să ajutăm cetăţenii nu să îi falimentăm”, ne-a spus consilerul PNL Sorin Brînzoi. Ultimul liberal care culmea s-a abţinut şi el de la vot este doamna Sorina Purcar. Doamna a fost prea ocupată pentru a purta şi cea mai banală discuţie cu banatulmeu.ro.

Leu s-a abţinut deşi critică deciziile fostei conduceri

Darco Leu, fiul fostului portar de la Poli Timişoara este consilier local independent de Şag. Şi el s-a abţinut la şedinţa de vineri. În comună se zvoneşte că va fi următorul candidat al PNL la viitoarele alegeri de la Şag. „M-am abţinut pentru că nu aveam toate datele. În primul rând cer raportul Curţii de Conturi pe care nu l-am văzut. Am vorbit şi cu Curtea de Conturi, noi nu ştim exact ce s-a întâmplat acolo. Habar nu am ce e acolo. S-au dat două concesiuni care aparţin primăriei. Atunci erau în domeniul privat al primăriei. Primăria, fosta conducere, dintr-o greşeală şi un calcul foarte prost a trecut toate străzile, drumurile, trotuarele, absolut tot pe un singur CF, ce mi se pare o altă prostie, şi le-a trecut în domeniul public. Evident era vorba şi despre acele spaţii”, ne-a declarat consilierul local independent Darco Leu.
Flavius Roşu, primarul de Şag este contrariat de turnura pe care au luat-o lucrurile. Acesta se vede nevoit să înştiinţeze Curtea de Conturi că la Primăria Şag legea nu poate fi deocamdată respectată. „Urmează să facem o adresă către Curtea de Conturi să îi înştiinţăm că noi am încercat să punem în aplicare măsurile obligatorii lăsate în luna iunie 2016, dar cu «ajutorul» celor cinci consilier locali care s-au abţinut hotărârea nu a trecut. Au avut posibilitatea să consulte nota Curţii de Conturi, iar secretarul primăriei le-a explicat despre ce este vorba”, ne-a spus primarul de Şag, Flavius Roşu.

Până când situaţia se va lămuri lucrurile rămân tensionate la Şag. Consilierii liberali au impresia că cineva îi vânează, PSD-iştii cred că li se pun beţe în roată, iar Curtea de Conturi râmâne temporar cu buzele umflate…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *