Cursurile în clasa de la Liceul Alimentar din Timișoara în care învață băiatul cu coronavirus, suspendate

Cursurile în clasa de la Liceul Alimentar din Timișoara în care învață băiatul cu coronavirus, suspendate

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Autoritățile locale au luat noi măsuri după ce miercuri, 4 martie, a fost confirmat cel de-al treilea caz de coronavirus din Timișoara. Este vorba de un băiat de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani care s-a infectat de la femeia lângă care a stat în avion din Bergamo spre Timișoara.

Potrivit DSP Timiș, în acest moment sunt recoltate probe de la contacții apropiați ai tânărului cu coronavirus. Acesta este internat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, având o evoluție bună.

În total, vor fi recoltate analize de la 18 colegi ai tânărului înscris la Liceul Alimentar din Timișoara. Potrivit DSP Timiș, colegul de bancă al adolescentului cu coronavirus s-a prezentat din proprie inițiativă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, fiind asimptomatic.

De asemenea, sunt analizate probele a patru persoane de la firma unde tânărul a făcut practică și care i-au făcut instructaj de protecția muncii, precum și de la o asistentă medicală care i-a recoltat probe de sânge pentru ca elevul să poată intra în unitatea în care a făcut practică.

În prezent, contacții tânărului sunt izolați la domiciliu.

La nivelul județului Timiș sunt 544 persoane izolate la domiciliu și monitorizate de DSP Timiș.

Joi, 5 martie, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, s-a decis suspendarea cursurilor de la clasa în care învață elevul de 16 ani timp de 14 zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *