Curs internațional de ghiduri și protocoale în Anestezie-Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă, la Timișoara

Curs internațional de ghiduri și protocoale în Anestezie-Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă, la Timișoara

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

În perioada 26-28 septembrie, are loc la Timişoara una din cele mai importante manifestări ştiinţifice medicale din Europa Centrală şi de Est: Cursul internaţional de ghiduri şi protocoale în Anestezie-Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă.

Prof. dr. Dorel Săndesc, prorector UMF ”Victor Babeș” Timișoara, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivăși președintele cursului, a explicat că recunoașterea națională și internațională de care se bucură acest eveniment se bazează pe argumente extrem de puternice:
1. O participare numeroasă, peste 1500 participanți înscriși până în acest moment: 88 speakeri dintre care 49 internaționali și 39 naționali, 1280 medici, 200 asistente medicale, 130 studenți și 65 reprezentanți ai companiilor medicale din țară și străinătate.
2. Un program științific foarte bogat , incluzând conferințe, simpozioane, mese rotunde, workshopuri de pregătire practică, susținut, alături de reprezentanții școlii românești de ATI și Medicină de Urgență, de cele mai mari personalități ale specialității pe plan mondial.

Este vorba de fostul, actualul și viitorul președinte al European Society of Anesthesiology (ESA), societatea reprezentativă a specialității noastre la nivel european.

Lideri ai Societății Mondiale de Anestezie, World Federation Societies of Anaesthesiologists (WFSA). Lideri ai Societății Mondiale de Terapie Intensivă, World Federation Societies of Intensive and Critical Care Medicine (WFSICCM)

Lideri și reprezentanți de seamă ai școlii Nord-Americane de Anestezie și Terapie Intensivă, ca și ale celor mai importante școli medicale din Europa și Israel

Cursul este și ocazia prezentării unor proiecte majore realizate de Societatea Română de ATI în ultima perioadă.
SIMLAB, un program de realizare a unei rețele de centre de training avansat prin simulare în ATI și alte specialități, cu finanțare din fonduri europene, de care au beneficiat 5 Universități de Medicină și Farmacie din țară, printre care și Timișoara.

Proiectul TIM (Terapia Intensiva Mobilă), un proiect de colaborare interdisciplinară, prin implicarea serviciilor ATI în îngrijirea pacienților din alte secții, inspirat de un model American, proiect implementat cu succes în Spitalul Județean Timișoara și care este de interes național.

Dezvoltarea Platformei Naționale de E-Learning în ATI, specialitatea aflata în prima linie a racordării la standardele europene de educație, fiind singura specialitate care a adoptat oficial Diploma Europeană de Anestezie-Terapie Intensivă ca și parte a examenului de medic specialist.

Cursul este prima manifestare științifică care va avea loc în Iulius Congress Hall, locația modernă situată în complexul Iulius Town, complex inaugurat în luna septembrie 2019.

Cursul este organizat de Societatea Româna de Anestezie Terapie Intensiva, Universitatea de Medicină si Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și Asociația pentru ATI “Aurel Mogoșeanu” Timișoara.

Festivitatea de deschidere a ediției a 17-a a Cursului internațional de ghiduri și protocoale în Anestezie Terapie Intensivă și Medicină de Urgență are loc, joi 26 septembrie, la ora 19.00, în sala Mozart a Complexului Congress Hall Iulius Town Timișoara.