Curs festiv la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul UVT

Curs festiv la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul UVT

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Centrul eparhial din Timișoara a găzduit joi, 8 iunie, cursul festiv al celei de-a XX – a promoții a studenților teologi de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, preoți, profesori, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Timișoarei și ai universității timișene, precum și numeroși absolvenți și apropiați ai acestora.

Festivitatea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii la  biserica cu hramul “Învierea Domnului” din incinta reşedinţei mitropolitane. Aceasta a fost oficiată de către un sobor de preoți, profesori ai facultății. Deschiderea cursului a avut loc în sala de festivităţi a Centrului eparhial, în prezența Chiriarhului Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, a pr. Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, a conf. univ. dr. Cosmin Enache, prorector UVT, a conf. univ. dr. Dana Percec, Decanul Facultăţiii de Litere, Istorie şi Teologie şi pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, şeful catedrei de Teologie.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *