Curg demisiile la TM2023 din motive “care ar trebui să-l rușineze pe primarul Fritz”

Curg demisiile la TM2023 din motive “care ar trebui să-l rușineze pe primarul Fritz”

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0
La Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii curg demisiile. Din motive “care ar trebui să-l rușineze pe primarul Fritz”, spune consilierul local Pro România, Roxana Iliescu. Printre ultimii care și-au prezentat demisia se numără fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, cosmonautul Dumitru Prunariu sau Johnny Bota.
În cazul în care vă întrebați ce se mai întâmplă la Asociația Timișoara 2023- Capitală Europeană a Culturii, vă spun eu: noi demisii!
Astfel, domnii Johnny Bota, Dumitru-Dorin Prunariu și membrul fondator, domnul Gheorghe Ciuhandu, și-au prezentat demisiile, invocând motive care ar trebui să-l rușineze pe primarul Fritz, precum: intervențiile în activitatea Asociației mânate de interese politice și chiar de interese de ordin personal ale unora; îndoiala privind capacitatea noii administrații de a duce la bun sfârșit proiectul în contextul în care această administrație nu poate asigura servicii publice elementare cetățenilor săi!???‍♀️
❗️În rest, Asociației încă NU i s-a atribuit niciun sediu, doar vorbe în ședința Consiliului Director, al cărui Președinte este primarul Fritz, care a catadicsit să convoace ședința după vreo 8 luni de la ultima ședință, convocată în vară.
Bine, eu nu cred că se obosea nici acum, dar primarul a fost forțat de măsurile lăsate de Curtea de Conturi în Raportul de Control din decembrie 2021.
❗️Raport de Control care, apropo, nu îi este deloc favorabil primarului, în contextul în care Curtea de Conturi invocă încălcarea legii de către Consiliul Director al cărui Presedinte este Fritz și afectarea în mod negativ a activității Asociației.
?Revenind la sediu, în intervenția din ședință, primarul a cuvântat:
“Menționez că în privința spațiului pentru desfășurarea activității Asociației, soluția identificată în cadrul PMT (?!) este aceea de fi găzduiți alături de echipa Centrului de Proiecte, la adresa de pe Str. V. Alecsandri nr. 1.”
Nu știu ce înseamnă în accepțiunea primarului “găzduirea” asta, sper doar să respecte legea!
Deocamdată doar a cuvântat, omițând să treacă pe ordinea de zi a AGA pe care a convocat-o pentru 02.03.2022…ceva, orice legat de sediu!
Mai jos, redau niște pasaje interesante din Raportul Curții de Control, la care am făcut referire mai sus:
❗️“Aceste împrejurări datorate neîntrunirii Consiliului director nou, în a doua parte a anului 2021 pentru aprobarea modificărilor intervenite în primul rând în structura acestuia dar și în plan funcţional al asociaţiei, pun în discuţie însăși continuitatea activităţii entităţii „Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii” în foma ei legală și pentru îndeplinirea scopului și obiectului ei de activitate statutar.”
❗️“Pentru clarificarea deficienţelor organizatorice ale Consiliului director, în timpul concilierii s-a stabilit că este necesară transmiterea unei măsuri de informare către Consiliul director, în vederea clarificării aspectelor constate, în cadrul legal existent referitor la scopul pentru care a fost înfiinţată și recunoscută asociaţia, pentru funcţionarea și continuitatea activităţii entităţii verificate “Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii” și nu a altei entităţi care ar avea același scop similar cu cel recunoscut de actele normative în favoarea entităţii verificate.”
❗️“Menţionăm că orice transformare/tranzitare sau preluare a obiectului de activitate a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii sunt acţiuni efectuate împotriva unor acte normative (H.G. nr. 330/23.05.2019) acţiuni care au început să pună în pericol continuitatea activităţii entităţii verificate, o entitate gata pregătită să implementeze Proiectul “Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii”.
Vă țin la curent…“, scrie pe pagina sa de Facebook, Roxana Iliescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *