Curg amenzile pentru tupeiștii care își aruncă aiurea gunoaiele, la Timișoara

Curg amenzile pentru tupeiștii care își aruncă aiurea gunoaiele, la Timișoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali au început o nouă acțiune de verificare a adreselor transmise de societatea de salubrizare Retim cu locații generatoare de deșeuri, dar care nu mai au contracte încheiate, fiind vorba despre asociații de proprietari, persoane fizice și societăți comerciale. Din prima zi a verificărilor, oamenii legii au dat opt amenzi, cuprinse între 500 și 1000 de lei, în diferite locații ale orașului.

Societatea de salubrizare a mai semnalat că mai multe asociații de proprietari din oraș nu efectuează colectarea selectivă a deșeurilor, urmând a se lua măsurile legale și în aceste situații.

Polițiștii locali atrag atenția și asupra deșeurilor care este împrăștiate de către diverse persoane care caută în pubele și fac mizerie în jurul acestora. Zilele trecute, un cetățean a semnalat un astfel de aspect în zona Calea Șagului, unde trei persoane au fost sancționate, cu amenzi între 50 și 300 lei, deoarece au căutat în containerele cu deșeuri reciclabile, împrăștiind în jur resturile din acestea.

Poliția Locală atrage atenția persoanelor fizice, asociațiilor de proprietari și reprezentanților societăților comerciale că au obligația să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor în caz contrar riscând sancțiuni drastice, la fel și în ceea ce privește obligația de a încheia contracte de salubrizare cu operatorul de specialitate. Sancțiunile în astfel de situații sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele  juridice. Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare urmând a fi verificate toate aspectele semnalate de societatea de salubrizare, cu scopul de a contribui astfel la menținerea unui oraș curat și civilizat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *