Curg amenzile în Timiș pentru cei ce nu respectă interdicțiile legate de pandemie

Curg amenzile în Timiș pentru cei ce nu respectă interdicțiile legate de pandemie

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii au continuat să verifice dacă timișenii respectă măsurile și interdicțiile impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19. Astfel că, la activităţile de joi au participat 261 de forţe de ordine care au verificat 103 societăți comerciale, 125 mijloace de transport persoane, dintre care 63 de mijloace de transport în comun și au legitimat peste 3000 de persoane.

264 de timișeni au luat amendă pentru că nu purtau masca de protecție. Au luat amendă și 24 de timișeni din localitățile aflate în carantină.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  302 sancţiuni contravenţionale în valoare totală 87.000 de lei. Dintre acestea, 264 de sancțiuni contravenționale în valoare de 67.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare.  38 de sanctiuni în valoare de 20.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulatie, dintre acestea 24 în valoare de 18.500 de lei au fost aplicate pe raza celor 6 sate din cele 4 comune carantinate. Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19“, transmite IPJ Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *