Cum vrea Mitropolia Banatului să reabiliteze bisericile ortodoxe din Timiș?

Cum vrea Mitropolia Banatului să reabiliteze bisericile ortodoxe din Timiș?

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Mitropolia Banatului, în colaborare cu Facultatea de arhitectură din cadrul Universității Politehnica Timișoara, a demarat un mare proiect de reabilitare a bisericilor ortodoxe din Timiș, care sunt grav avariate.

 “Am vrut ca din timp să facem reparații, chiar capitale la unele dintre aceste biserici cu probleme. Având aici, la Universitatea Politehnică Timișoara, Facultatea de arhitectură, am apelat la rectorul Viorel Șerban și la profesorii de acolo. Astfel, a fost îmbrățișată această idee. Studenții au făcut un lucru foarte bun. Ei au cercetat mai multe biserici din Timiș cu probleme și au făcut caiete de constatare, coordonați de profesori. Acestea vor fi bazele unor proiecte de execuție. Am mai câștigat încă 50 de prieteni ai bisericii noastre prin studenții care s-au ocupat de evaluările lăcașelor de cult. Nădăjduim o colaborare pe mai departe cu Facultatea de arhitectură, iar unde va trebui să intervenim rapid vom interveni pentru a reabilita aceste biserici”, a explicat ÎPS Ioan, marți 3 iulie.

Cu acest prilej, marți, 3 iulie, în curtea Mitropoliei Banatului din Timișoara, a avut loc o expoziție de fotografie cu aceste biserici ortodoxe avariate, care vor fi renovate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *