Cum sunt ajutați migranții din Timișoara să învețe limba română?

Cum sunt ajutați migranții din Timișoara să învețe limba română?

- in Locale, Social, Stiri
0

Institutul Intercultural din Timișoara, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), desfășoară un proiect educaţional pentru învăţarea limbii române a beneficiarilor de protecție internațională şi resortisanților țărilor terțe în România.

Proiectul continuă munca Institutului Intercultural Timișoara adresată integrării migranților care sosesc în țară și își propune să contribuie la dezvoltarea unui pachet coerent de resurse educaționale pentru învățarea limbii române ca limbă străină și orientare în societate care să țină cont de nevoile acestora.

În acest moment proiectul curricular pentru limba română se află în evaluare la Institutul de Științe ale Educație și urmează să fie preluat de Ministerul Educației Naționale. În etapa a doua a proiectului se face pilotarea acestor resurse. Materialele sunt folosite de către profesori de limba română și de către mediatorii interculturali în cadrul Centrelor Regionale de Integrare din cele cinci regiuni. Proiectul se va finaliza cu o conferință de presă care va fi organizată la București la finalul anului.