Cum poți ajuta, cu 5 lei, să fie mai puțini câini vagabonzi pe stradă

Cum poți ajuta, cu 5 lei, să fie mai puțini câini vagabonzi pe stradă

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0

Pet Hope a preluat ștafeta campaniei „5 lei pentru sterilizări gratuite”. Special pentru familiile fără posibilități financiare, asociațiile de protecție a animalelor strâng donații pentru a putea oferi cât mai multe sterilizări gratuite. Reprezentanții uneia din cele mai active asociații de protecție a animalelor din Timișoara, Pet Hope, atrag atenția despre cât de important e să fie sterilizate animalele, și mai ales că acest lucru se poate face cu bani puțini.

„Pentru cei care donează, 5 lei nu reprezintă o sumă mare, dar pentru câinii sterilizați, 5 lei însemnă salvarea unor vieți. Familii care nu își duc câinele la veterinar, că nu știu sau nu își permit, alimentează strada cu zeci de pui, din 6 în 6 luni, la fiecare tură de călduri a cățelelor. Donând 5 lei oricine poate ajuta la scăderea numărului de câini de pe stradă și la educarea unei comunități în spiritul legii și al respectării animalelor” a spus Alina Văcaru, managerul Asociației Pet Hope Timișoara.

Fiecare câine sterilizat va fi trecut în baza de date a campaniei și oricând se va putea verifica corespondența între suma de bani colectată din donații și numărul de câini sterilizați Pentru campania „5 lei pentru sterilizări gratuite” s-au mobilizat și lucrează împreună, asociații de protecție a animalelor, voluntari și medici veterinari care acorda discounturi, astfel încât, din donațiile strânse, să se poată oferi cât mai multe sterilizări gratuite.

„Pentru prima dată, principalele asociații de protecție a animalelor din Timișoara s-au reunit într- un proiect comun, în cadrul căruia își dozează resursele și forțele pentru a steriliza cât mai multe animale. De asemenea merită evidențiat faptul că, spre deosebire de campaniile de sterilizare precedente, realizate preponderent cu banii unor donori străini, de această dată, sterilizăm animale cu sprijin financiar din partea timișorenilor, a comunității căreia dedicăm munca noastră voluntară” a mai adăugat Alina Văcaru, managerul Asociației Pet Hope Timișoara.

Orice persoană interesată să ajute, este rugată să acceseze site-ul Pet Hope sau să ceară datele bancare printr-un mail la adresa pet.hope.association@gmail.com sau prin telefon, la numărul 0723004769.