Cula din Ciacova va fi introdusă în circuitul turistic al județului Timiș până în 2021. Ce proiect european va fi derulat

Cula din Ciacova va fi introdusă în circuitul turistic al județului Timiș până în 2021. Ce proiect european va fi derulat

cula ciacova

Turnul medieval de apărare din Ciacova, cunoscut și sub numele de Cula, va fi restaurat și promovat în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni. Peste un milion de euro vor fi investiți, în următorii doi ani, în reabilitarea turnului, care mai apoi va fi introdus în circuitul turistic al județului Timiș.

Astăzi, primarul orașului Ciacova și directorul ADR Vest au semnat contractul de finanțare al proiectului “Restaurarea și promovarea Turnului de apărare (cula), monument istoric din orașul Ciacova, județul Timiș”. În cadrul proiectului, cula va fi restaurată și consolidată, dar și dotată cu echipamente precum proiector, ecran de proiecții holografice, sistem audio, binoclu panoramic și mobilier. Totul în vederea utilizării turnului de apărare ca spațiu muzeal și expozițional.

Se estimează că după restaurare, numărul turiștilor va crește de la 500, câți sunt în prezent, la 2.500.

Proiectul prin care cula din Ciacova, monument istoric de valoare națională, va fi restaurată a fost finanțat prin Regio-Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *