Cu votul liberalilor ateul Cristian Amza a ajuns pe cai mari la Colterm

Cu votul liberalilor ateul Cristian Amza a ajuns pe cai mari la Colterm

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

La Timișoara nu s-a putut găsi administrator special pentru Colterm. Dar s-a găsit unul aproape de orașul de pe Bega. Este vorba despre consilierul local USR Giroc, fost candidat la fotoliul de primar al comunei, Cristian Amza. Șeful USR Giroc a fost desemnat astăzi de Consiliul Local Timișoara administrator special al Colterm.

Liderul USR, Cristian Amza este originar din Petroșani. După terminarea facultății s-a plimbat prin mai multe locuri din țară, iar în urmă cu doi ani s-a mutat la Giroc. Pe pagina sa de Facebook, la rubrica orientare religioasa Amza a scris “liber cugetător”, în timp ce la rubrica orientare politică, USR-istul s-a declarat “liberal”. Economist de profesie, Amza s-a înscris în USR fermecat de Nicușor Dan și a candidat la Primăria Giroc unde a pierdut lamentabil. A ratat apoi și postul de viceprimar, deși a încercat cu disperare să bata palma cu PSD. Acum s-a aranjat, în sfârșit. Mai mult, Amza va avea și o indemnizație “bunicică” … de vreo 20.000 de lei brut. Astfel că, va lua în mână undeva la 12.000 de lei.

Culmea este că pentru administratorul special userist al Colterm au votat și trei liberali, colegi de “coaliție” a USR în CLT. Cei care au votat pentru Amza sunt Cosmin Tabără Amânar, Adrian Lulciuc și Lucian Căldăraru. Și asta doar ca să paseze responsabilitatea “găurii negre” Colterm doar useriștilor.

Soțul Simonei Amânar, Cosmin Tabără Amânar, viceprimar și președinte al PNL Timișoara a “trântit” o explicație pe pagina sa de Facebook de “justificare” a votului pentru Cristian Amza.

Am votat astăzi propunerea colegilor din USR pentru desemnarea administratorului special la SC Colterm. Am făcut-o pentru că este un termen contratimp, până vineri acesta trebuie să fie numit, dar ne păstram reticența asupra alegerii făcute de către colegii noștri. Este vorba despre Cristian Amza, președintele USR Giroc și fost candidat la Primăria Giroc, acum consilier local.
Câteva aspecte vreau să menționez. În primul rând, Amza este un membru de partid, fără experiență în domeniul termoficării, care nu a avut legături cu această societate. Am dat votul pentru a asigura conducerea societății, dar sunt convins că trebuia găsită o altă soluție de către USR, știu și ei asta. Lucrurile făcute în grabă nu produc rezultate, apoi răsplătirea membrilor de partid foarte loiali cu astfel de poziții în cea mai dificilă perioadă a societății nu cred că era oportună.
Pe de altă parte, un vot împotrivă, pe lângă faptul că prejudicia societatea de o conducere legală în timp util, ar fi fost interpretată în sensul că noi, consilierii PNL, ne opunem soluționării gravelor probleme ale Coltermului.
În altă ordine de idei, așezarea la masă și discuțiile anterioare plenurilor asigură o ședință mult mai ușoară și fără ”spectacol”. Suntem deschiși să venim cu soluții constructive atâta timp cât ne vor fi solicitate.
Am votat și amendamentul privind reducerea remunerației aceluiași administrator special, pentru ca aceasta să fie la nivelul unui director al societății Colterm și nu la nivelul celui solicitat. Din păcate, acest amendament a adunat doar 13 voturi pentru, fiind la egalitate cu votul colegilor de la USR. Considerăm că remunerația este mare – circa 20.000 de lei – și nu ar trebui risipiți atâția bani în condițiile în care căldura pentru timișoreni este asigurată de la o săptămână la alta, când nu s-au făcut restructurări în ultimul an, când încă nu avem asigurată ieșirea din iarnă, când Coltermul este în pragul falimentului. Ieșirea din iarnă trebuie garantată, să existe căldură în locuințe, școli, spitale. Momentan, ce e garantat e doar salariul noului administrator special…
În situația actuală, mă așteptam să existe o propunere de forță, un manager cu experiență, fără a aduce atingere competenței noului administrator special, dar cred că nu mai este timp pentru experiențe la această societate. E nevoie de expertiză, de cineva care a mai trecut prin așa ceva, nu de sinecuri. Dar, să vedem ce îl recomandă pe dl Amza de-acum încolo…
”, a scris pe pagina sa de Facebook, Cosmin Tabără.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *