Cu patru universități de stat în Timișoara, primăria plătește alta din Cluj pentru a realiza un studiu

Cu patru universități de stat în Timișoara, primăria plătește alta din Cluj pentru a realiza un studiu

În Timișoara își desfășoară activitatea nu mai puțin de patru universități de stat. Cu toate acestea, Primăria Timișoara a ales să atribuie direct un contract Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Așadar, în schimbul sumei de 80.000 lei, instituția de învățământ superior din Cluj-Napoca trebuie să întocmească, în cel mult patru luni, un studiu privind nevoile școlilor din Timișoara.

Dan Diaconu, consilier local PNL și fost viceprimar al Timișoarei, a criticat decizia primăriei și consideră că banii sunt cheltuiți degeaba.

80.000 de lei – bani încredințați direct (activitatea preferată a administrației actuale) către UBB Cluj ca să ne spună cum stăm cu școlile în Timișoara. Timișoara e oraș universitar, deși pare că edilii noștri nu au aflat. Dincolo de asta, ce vor să afle oamenii ce, teoretic, au o influență asupra procesului educațional în Timișoara? Studiu privind asigurarea dotărilor publice de învățământ – adică treaba administrației locale, e adevărat, investiție 0 – zero – în ultimii doi ani. O simplă întâlnire cu școlile v-ar fi spus acest lucru. Corelarea gradului de ocupare al teritoriului cu infrastructuri educaționale cu tendințele demografice actuale – vă e greu să deschideți Google Maps? Veți afla că nordul Timișoarei (Aradului, Torontalului, Lipovei, Circumvalațiunii – etc, ca să înțelegeți) are doar trei școli, iar în cele din sud s-a depășit deja gradul de ocupare cu mult, chiar în școlile “de cartier” pe care le disprețuiți atât de mult. Sau dacă e peste capacitatea voastră, ieșiți într-o zi de școală în trafic și veți vedea fluxul autoturismelor”, a spus Dan Diaconu.

De asemenea, liberalul a susținut că primăria ar fi putut mai bine să reabiliteze două, trei săli de clasă, în loc să arunce banii pe acest studiu.

Iată concluziile „studiului” – trebuie să investiți în educație – în patrimoniu, dotări – peste tot în oraș, lucru pe care nu îl faceți. În loc să cheltuiți zeci de mii, poate mai bine i-ați folosi în beneficiul copiilor noștri și ați renova măcar două – trei săli de clasă după doi ani de nimic. La sfârșitul celor doi ani se pune întrebarea voi ce ați făcut pentru școlile din Timișoara (nu proiecte făcute de alții în anii anteriori)? Un studiu?”, a conchis Dan Diaconu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *