Cu o treime mai mulţi candidaţi ca anul trecut: Peste 4.300 de tineri au ales Universitatea Politehnica Timişoara, în 2015

Cu o treime mai mulţi candidaţi ca anul trecut: Peste 4.300 de tineri au ales Universitatea Politehnica Timişoara, în 2015

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Concurenţa la facultăţile Universităţii Politehnica Timişoara a crescut cu aproape o treime anul acesta, faţă de 2014. 4.355 de candidaţi s-au înscris pentru cele 2.280 de locuri bugetate.

Cele mai căutate facultăţi sunt Automatică şi Calculatoare (4,2 candidaţi/pe loc, cu domeniul  Informatică   10 candidaţi/loc), Ştiinţele Comunicării (3 candidaţi/pe loc), Management (2 candidaţi/pe loc) , Arhitectura (2 candidaţi/pe loc) , Mecanică ( cu domeniul Mecatronică şi Robotică  3 candidati/loc).

Marţi, 21 iulie 2015, este programat examenul la cele trei facultăţi unde admiterea se face pe bază de concurs, iar miercuri, 22 iulie 2015 vor fi afişate rezultatele. În ceea ce priveşte admiterea la facultăţile unde se intră pe bază de dosar, topul candidaţilor va fi afişat marţi, 21 iulie 2015.

“Creşterea numărului de candidaţi este explicată de faptul că tinerii au înţeles că o carieră în inginerie este una de viitor, dar mai ales tinerii au realizat că Universitatea Politehnica este şi va fi un partener de încredere, atât pentru studenţi, cât şi pentru companiile angajatoare din regiune”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

În cazul în care, la unele specializări vor mai rămâne locuri libere după sesiunea iulie 2015, Universitatea Politehnica Timişoara va mai organiza o sesiune de admitere după examenul de bacalaureat din luna august 2015.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *