CRIZĂ la Clinica de Chirurgie Vasculară. 10 pacienți au fost trimiși acasă

CRIZĂ la Clinica de Chirurgie Vasculară. 10 pacienți au fost trimiși acasă

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Criza de materiale medicale elementare a făcut ca la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean din Tmișoara să fie suspendate operațiile de reconsțructie vasculară. 10 intervenții programate să aibă loc la începutul acestei săptămțni au fost anulate.

”Din data de luni 22 iunie 2015, colectivul clinicii e în imposibilitate de a mai realiza operații de revascularizare arterială (bypassuri, endarterectomii carotidiene, anevrisme etc). Lipsesc materiale elementare: fire de sutură, tuburi de dren, folii sterile de protecție contra infecțiilor a plăgilor operatorii etc. Din aceleaşi motive, după epuizarea ultimelor rezerve de care mai dispunem în urma achizițiilor prin programul național de sănătate, ale cărui fonduri au fost reduse la jumătate față de anul trecut, estimăm că, începând cu 24 iunie 2015 vom putea asigura exclusiv tratamentul conservator și nu intervențiile operatorii necesare în urgențele vasculare și care se impun în multe cazuri pentru salvarea membrelor de la amputație sau salvarea vieții în cazul anevrismelor”, a declarant Mihai ionac, șeful Clinicii.

În această situație am informat conducerea spitalului și am solicitat poziția acesteia referitoare la posibilitatea de a continua în condiții decente activitatea secției.
De asemenea am solicitat o soluție conducerii spitalului referitoare la situația existentă, practic fără ieșire, în care pacienții care se adresează clinicii noastre cu toată încrederea, doresc să își salveze membrele de la amputație sau să prevină accidentele vasculare cerebrale, în condițiile în care nu dispunem de materiale, dar pacienții intenționează să își achiziționeze materialele strict necesare.