Cristian Franțescu, subprefectul de Timiș, mobilizează medicii din județ pentru rezolvarea problemei vaccinelor

Cristian Franțescu, subprefectul de Timiș, mobilizează medicii din județ pentru rezolvarea problemei vaccinelor

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Prefectura Timiş împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului demarează marți, 1 august,  o amplă campanie de informare și vaccinare împotriva rujeolei iar vizați sunt copiii din întreg județul. Subprefectul judeţului Timiş, Daniel Franţescu, va coordona întreaga campanie care se va desfăşura în mai multe localităţi din judeţ și cu preponderență în comunitățile de rromi.

Prima acțiune va avea loc marți, 1 august, între orele 9.00 – 12.00, în localitățile Satchinez și Bărăteaz, la cabinetele medicilor de familie. “Comunitățile  de rromi constituie o categorie defavorizată și vulnerabilă la contactarea acestei boli deoarece mulți dintre acești copii nu sunt înscrisi pe listele medicilor de familie și nu au acte.  Mai mult, această comunitate nu are acces la campaniile de informare și conștientizare desfăsurate prin intermediul presei scrise sau online, neavând nici măcar curent electric”, a spus suprefectul de Timiș, Daniel Cristian Franțescu.

La acțiunile desfășurateîn teren vor participa subprefectul Daniel Cristian Franțescu, reprezentanți ai Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș, ai Direcției Județene de Evidența Populației, Inspectoratului Județean de Poliție și ai Salvați Copiii România.

În cadrul campaniei specialiștii DSP Timiş au avut deja o întâlnire cu asistenții comunitari din localitățile Jamu Mare, Ohabă Lungă, Curtea, Tomeşti și Margina care au fost instruiți în legătură cu necesitatea promovării vaccinării în localitățile din care provin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *