Cresc preturile in Timis pentru colectarea deseurilor, de la inceputul anului viitor. Care sunt zonele vizate?

Cresc preturile in Timis pentru colectarea deseurilor, de la inceputul anului viitor. Care sunt zonele vizate?

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

ADID Timiș și RETIM Ecologic Service S.A. anunță locuitorii și persoanele juridice din Zonele 0 și 1 ale județului Timiș că începând cu luna ianuarie 2020 se vor modifica tarifele de colectare a deșeurilor, ca urmare a modificării valorii contribuției pentru economia circulară, care a înlocuit taxa la depozitare.

Conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 74/2018, de la 1 ianuarie 2020 se va modifica costul de mediu denumit <contribuția pentru economia circulară>, fiind totodată calculate tarife diferențiate pentru deșeurile reziduale și cele reciclabile. Întrucât valoarea acestei contribuții va creste de la 30 lei/tonă la 80 lei/tonă de deșeuri depozitată, acest cost se va reflecta în tariful de colectare și transport al deșeurilor, în conformitate cu legislația aplicabilă“, transmit reprezentanții Retim.

Operatorul de colectare RETIM va încasa această contribuție de la utilizatorii serviciului printr-o suplimentare de tarif și o va plăti mai departe către operatorii instalațiilor de tratare, transport și depozitare a deșeurilor din județul Timiș. Destinația finală a acestei contribuții este Fondul pentru mediu gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Propunerea de modificare și diferențiere a tarifelor (tarife separate pentru colectarea celor două fracții – deșeuri reziduale și deșeuri reciclabile), a fost avizată favorabil de către Consiliul Director al ADID Timiș, fiind trimisă spre aprobare unităților administrativ-teritoriale din Zonele 0 și 1 de colectare a județului Timiș, în vederea aplicării noilor tarife începând cu luna ianuarie 2020.

Tarifele aplicabile vor fi: