Credincioșii din Timișoara, așteptați la Marșul Învierii, organizat pe muzică de fanfară

Credincioșii din Timișoara, așteptați la Marșul Învierii, organizat pe muzică de fanfară

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0
marsul invierii

Credincioșii din Timișoara sunt așteptați, și în acest an, la tradiționalul Marș al Învierii. Evenimentul ajuns la ediția cu numărul 26 are loc luni, în a doua zi de Paști, de la ora 15.00 și este organizat de bisericile creștine din oraș. Punctul de întâlnire este Catedrala Mitropolitană, iar de la ora 16.30, în Parcul Rozelor are loc programul de evanghelizare, care va cuprinde și un program muzical pregătit de formațile bisericilor din Timișoara.

“Marşul Învierii este o acţiune cu caracter interconfesional fiind recunoscută atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional, având drept scop proclamarea în mod public a Învierii Domnului nostru Isus Cristos”, transmit organizatorii.

Procesiunea va începe în faţa Catedralei Mitropolitane din Timişoara, unde după o scurtă introducere, se va rosti o rugăciune, iar apoi toţi cei prezenţi se vor deplasa pe traseul tradiţional: Primărie – Consiliul Judeţean Timiş – urmand ca în Parcul Rozelor din Timișoara să aibă loc un serviciu de evanghelizare.

La fiecare instituţie se vor face opriri şi se va citi un text biblic, iar unul dintre liderii bisericilor creştine din Timişoara va înălţa o rugăciune de mulţumire şi binecuvântare. Pe traseul amintit, fanfarele reunite ale mai multor biserici vor intona imnuri dedicate acestui eveniment.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *