Creațiile simpozionului de artă contemporană Gărâna 2020, la galeriile Helios și Park din Timișoara

Creațiile simpozionului de artă contemporană Gărâna 2020, la galeriile Helios și Park din Timișoara

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Galeria de artă Helios a Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara cu sediul în Piața Victoriei și Galeria Park găzduiesc, până în 17 aprilie, Expoziția simpozionului de artă contemporană Gărâna 2020, unde expun 15 artiști vizuali.

De mai bine de zece ani, în fiecare vară, casa din Gărâna a familiei Delia și Andrei Herczeg devine un centru deopotrivă activ și atractiv pentru artiști români și internaționali. Ediția din perioada iulie – august 2020 a însemnat întâlnirea în același spațiu creativ a 15 artiști vizuali. Rezultatul muncii lor de atunci poate fi admirat acum, pe simezele celor două galerii ale Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara”, spune prof. univ. dr. Dana Constantin, președinte UAPT

La a X-a ediție a simpozionului de artă contemporană Gărâna 2020, au fost invitați artiștii vizuali: Dacian Andoni, Aura Bălănescu, Călin Beloescu, Dana Constantin, Incze Mózes, Adriana Lucaciu, Madár Réka, Cosmin Moldovan, Laurian Popa, Petrică Ștefan, Szmrecsányi Bolda, TamáAttila, Varga Melinda și Miki Velciov. Cei care aleg să treacă pragul expoziției găzduite de cele două galerii timișorene vor putea admira și creații ale sculptorului Gheoghe Zărnescu.

Din cauza situației pandemice, vernisajul nu a putut avea loc la deschiderea expoziției, dar se dorește organizarea unui finisaj.  

Programul de funcționare al celor două galerii care găzudiesc creațiile este următorul: Galeria de Artă HELIOS” (Piața Victoriei, nr. 6, Timișoara) – de luni până vineri între orele 10 și 18 și sâmbăta – între orele 10 și 20, iar Galeria Park (str. George Enescu nr. 1, în Parcul Justiției) – de luni până vineri între orele 10 și 16. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *