Crapaturi pe lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva. Deciziile luate de ministrul Transporturilor

Crapaturi pe lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva. Deciziile luate de ministrul Transporturilor

- in Locale, Slider, Stiri, Utile
0

Noi probleme la lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Potrivit ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, au apărut crăpături pe acest tronson, motiv pentru care a solicitat conducerii CNAIR o expertiză.

Vedem ce ne va reliefa această expertiză. Eu le-am spus celor de la CNAIR că vreau această expertiză să vină cel târziu în două săptămâni, pentru că expertiza va fi făcută punctual, la acea crăpătură care a apărut. Au fost două puncte la această autostradă: km 56 şi km 76. Există metode de remediere. Vom face un zid de sprijin, un sistem de drenare al rampelor”, a declarat, astăzi, Răzvan Cuc, după audierea sa din Comisia Transporturilor din Camera Deputaţilor, potrivit Mediafax.

CNAIR va apela, cel mai probabil, la o terţă firmă pentru a efectua reparaţiile la Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, după ce va fi efectuată o expertiză a problemelor care au apărut încă înainte de recepţie, a declarat pentru Mediafax Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt la CNAIR.

CNAIR a executat la finele săptămânii trecute garanţia constructorului lotului 3 al autostrăzii, înainte de pronunţarea deciziei tribunalului prin care se suspenda executarea, spune Şerbănescu. Porţiuni din autostradă s-au deteriorat în ultimele zile, în asfalt apărând fisuri.

Recent, ministrul Transporturilor Răzvan Cucu a anunţat că lotul 3 al autostrăzii Deva-Lugoj, în lungime de 21,1 kilometri, va fi deschis circulaţiei la sfârşitul lunii septembrie.

La finele lunii august ministrul Cuc a decis rezilierea contractului cu constructorul spaniol, după identificarea a 60 de neconformităţi, printre care cedări de terasament sau fisuri longitudinale şi transversale. Compania de Autostrăzi a emis o factură de penalităţi pentru neremedierea unor conformităţi în timpii în care trebuiau să remedieze şi pentru întârzierile din contract, în valoare de 73 de milioane de lei, iar valoarea garanţiei de bună execuţie a contractului este de 58 de milioane de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *