Cramele din Timiș premiate la Vârșeț, au primit medaliile, la Timișoara

Cramele din Timiș premiate la Vârșeț, au primit medaliile, la Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
1

Înmânarea diplomelor și cupelor celor cinci crame din Timiș care au luat cele mai multe premii la concursul de vinuri din cadrul festivalului VINOFEST de la Vârșeț 2022, a avut loc, miercuri 6 iulie, la Lloyd Timișoara.

Cele cinici crame sunt: Recaș, Aramic, Sera, Thesaurrus și Dealul Dorului.

Cu aceasta ocazie va avea loc și o degustare a vinurilor medaliate la concurs, iar organizatorii ediției 2022 a Balkan Fest de la Berzasca vor prezenta programul evenimentului.

Printre artiștii care au confirmat deja prezența la Balkan Fest 2022 se numără Horia Brenciu, Theo Rose, Elena Gheorghe, Jean de la Craiova, Andra, 3 Sud Est, Mahala Rai Banda, Oana Radu, Deian Petrovici și Lepa Brena din Serbia.

În Serbia, premierea a avut loc pe scenă pregătită în Piața Primăriei Vârșeț, unde au fost prezente personalități marcante ale vieții publice, specialiști oenologi, primarul orașului.

Acolo, premiile, diplomele și cupele au fost preluate de Darius Georgiu, vicepreședinte al CCIA Timiș, și de Iavor Radovancovici.

Vinurile românești au câștigat cele mai importante premii ale juriului, respectiv cele două Mari Medalii de Aur ale Concursului de Vinuri din cadrul Festivalului Vinofest din Vârșeț, 1 -2 iulie.

 Este vorba de Marea Medalie de Aur obținută de Cramele Recaș cu Chardonnay – Sole cu un punctaj de 95 de puncte și la mică distanță tot Mare Medalie de Aur obținută de Cramele Sera cu Mușcat Ottonel cu 94,33 puncte.

Două vinuri care dau notă standardului de calitate ale vinurilor din Banat.

Urmează Crama Dealul Dorului (Burgund Mare – Zodiac 2017, Mușcat Ottonel 2021, Cabernet Sauvignon 2018, Cabernet Sauvignon & Merlot 2019),

Cramele Recaș (Chardonnay-Sole 2021, Mușcat Ottonel 2020),  Thesaurus (Amadoc-Sauvignon Blanc 2019, Shiraz – Cabernet S. Merlot 2016),

Domeniile Sera (Mușcat Ottonel 2017),  Castel Huniade (Mușcat Ottonel 2020), Crama Aramic (Mușcat Ottonel 2020, Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră 2019).

1 Comment

 1. Ca fost Timişorean, plecat definitiv în Germania acum 50 de ani, am revenit în vara aceastǎ cu doi prieteni nemţi bet-beget, în Timişoara mea iubitǎ.
  Am fost plǎcut surprins de cum s¬e prezintǎ astǎzi oraşul, cu toate cǎ mai sunt multe de fǎcut…
  Nu întâmplǎtor am popǎsit în restaurantul Lloyd, favoritul meu neuitat din anii trecuţi. Şi în acest loc am fost plǎcut surprins. Şeful restaurantului, D-l Iavor Radencovici, ne-a întâmpinat cu vorbele „salut oaspeţii mei, care ieri au fost ultimii mei clienţi, şi azi primii“. Unde mai eşti primit astǎzi cu cuvinte atât de frumoase? Unde mai eşti vǎzut ca om şi nu doar ca un post trecǎtor?
  Pe lânga un meniu foarte gustos am primit şi ocazia sǎ „gustǎm“ şi din ospitalitatea, din interesul, din preocuparea şefului de restaurant cu oaspeţii lui. Felicitǎri!!!
  O experienţǎ de neuitat.
  Dacǎ pǎşiţi şi mai departe pe aceastǎ cale, veţi reuşi şi pe viitor. Timişoara mea şi Lloydul vor supravieţui.
  Richard Thomas

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *