Cosmin Șandru și Nicu Bitea s-au autosuspendat din PNL până la finalizarea anchetei DNA

Cosmin Șandru și Nicu Bitea s-au autosuspendat din PNL până la finalizarea anchetei DNA

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că a început urmărirea penală față de deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru și directorul general al STPT, Nicolae Bitea pentru că ar fi dat mită. Deputatul Cosmin Șandru și Nicu Bitea s-au autosuspendat din PNL până la finalizarea anchetei.

Cei doi liberali sunt acuzați că i-au promis deputatului AUR, Ciprian Titi Stoica numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor servicii deconcentrate, dacă acesta nu se prezintă la moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu. Dosarul a fost deschis după ce parlamentarii AUR au depus o plângere penală și o înregistrare audio.

Deputatul Cosmin Șandru și directorul STPT, Nicu Bitea s-au autosuspendat din PNL. “Începând cu data de astăzi, 14.10.2021, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei. Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nici o declarație pe marginea acesteia până la finalizare“, a declarat Cosmin Șandru.

La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice. Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus. Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, transmite DNA.

Nicolae Bitea, membru BPJ PNL Timiș, a anunțat că se autosuspendă din PNL, până la finalizarea anchetei. De asemenea, nu va face declarații având în vedere că este o anchetă în curs“, transmite PNL Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *