Cosmin Șandru, deputat de Timiș: Modificările aduse Legii privind combaterea ambroziei au fost promulgate

Cosmin Șandru, deputat de Timiș: Modificările aduse Legii privind combaterea ambroziei au fost promulgate

- in Locale, Politica, Stiri
0
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, în această săptămână, amendamentele care impun proprietarilor de terenuri să distrugă ambrozia într-un termen de maximum 15 zile de la primirea unui avertisment. Astfel că, proprietarii de terenuri care au ambrozie pot solicita  efectuarea acestor lucrări de către administraţia publică locală.
Conform deputatului de Timiș, Cosmin Șandru, modificarea cea mai importantă este că se va permite autorităților locale să intervină chiar fără permisiune proprietarului terenului.
Mai exact, proprietarii de terenuri cu ambrozie au dreptul de a solicita efectuarea lucrărilor de distrugere a plantei administrației publice locale, pe cheltuiala proprietarului. O altă modificare importantă va permite accesul autorităților pe terenul în cauză, chiar și fără permisiunea proprietarului, prin faptul că primarul poate solicita autorizarea instanței judecătorești prin ordonanță președințială. Cu siguranță, modificările aduse vor înlesni distrugerea ambroziei, al cărei polen este considerat cel mai puternic alergen. Este important să dăm dovadă de spirit civic și să conlucrăm cu autoritățile în scopul eradicării acestei plante deosebit de periculoase pentru sănătatea noastră, dar și a mediului“, spune Cosmin Șandru.
Foto: arhivă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *