Cosilierii PSD au înaintat Primăriei Timișoara o listă de proiecte privind dezvoltarea orașului

Cosilierii PSD au înaintat Primăriei Timișoara o listă de proiecte privind dezvoltarea orașului

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Consilierii locali PSD Timiș, Gabriela Popovici și Daniel Idolu, au prezentat joi, 23 martie, o listă cu propuneri de obiective pe 2017 pentru dezvoltarea orașului Timișoara, care vor fi susținute în CLT pentru aprobarea bugetului.

Multe proiecte au fost înaintate pe domeniul învățământului preșcolar și primar. Gabriela Popovici a explicat: “Locurile sunt insuficiente în grădiniție și școli. Sunt cartiere unde nu sunt școli și grădinițe. Cum ar fi în Calea Aradului și în Steaua, unde nu există creșă grădiniță și școală. Printre propunerile noastre se identică și construirea acestor obiective, în aceste două cartiere. De asemenea, dorim și construirea unui teren de sport acoperit la Colegiul Bănățean și o sală de sport la Școala generală nr. 19 Avram Iancu, din Mehala. Vrem construirea de creșe și gridinițe și în Calea Soarelui și în Calea Girocului” , a precizat Gabriela Popovici.

Alte obiective țin de infrastructură, prin construirea și reabilitarea de drumuri și poduri, dar și prin amenajarea de parcări auto în cartierul Dâmbovița, zonele Gh. Lazăr, în Mehala și în Cearda Roșie; prin construirea de trotuare în Plopi și Crișan și reabilitarea străzii Ioan Mureșan. Consilierii PSD vor construirea unor pasaje rutiere pentru supratraversarea căii ferate la intersecțiile str. Enric cu Demetriade, str. Gh. Adam cu Avram Imbroane și Calea Bogdăneștilor cu str. Gării; construirea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Grigore Alexandrescu cu Calea Torontalului. Proiecte au fost propuse și pe zona de grădini, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement, dar și pe alimentări cu apă și amenajări hidroterhnice, cultură, recreere și religie și pe domeniul sănătate.

„Am avut două contacte cu administrația Primăriei Timișoara, cu primarul și cu veceprimarul, când ne-am expus ideile noastre și au luat cunoștințe de anumite obiective. Credem că așa trebuie să funcționeze administrația. Trebuie o colaborare pentru ca proiectele noastre să fie complementare și nu contrare politicii primăriei. E mai bine să ne armonizăm politicile de dezvoltare și infrastructură propuse de structura PSD cu propunerile venite de la cetățeni prin consiliile consultative de cartier să încurajăm dezvoltarea Timișoarei. Orice idee de proiect de la cetățeni poate fi preluată în perspectiva postării proiectului de buget venituri și cheltuieli pe 2017 și ulterior pentru dezbatere în CLT. Am fi vrut mai multe propuneri din cartiere”, a spus Daniel Idolu.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *