Corul Avocaților din Timiș, un nou concert caritabil

Corul Avocaților din Timiș, un nou concert caritabil

Corul Avocaților din Timiș organizează un nou concert caritabil. Evenimentul va avea loc duminică, 26 mai, începând cu ora 19.00, la Biserica Piaristă din Timișoara.

Așa cum obișnuim să încercăm să bucurăm sufletele iubitorilor de frumos, de muzică, de artă, dorim sa vă încântăm sufletele și de această dată. Este încă o ocazie deosebită pentru noi, și pentru cei care doresc sa ne fie alături, de a reuși să întindem o mână de ajutor. Susținem acest concert în sprijinul Comunității Parohiale a Piariștilor din Timișoara, care dorește renovarea sălii de sport a Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum din Timișoara”, a informat Corul Avocaților din Timiș.

Biserica Piariştilor este construiă în stil neo bizantin, cu elemente ornamentale tradiţionale maghiare şi baroce din vechea biserica franciscană, după proiectul arhitectului oraşului Laszlo Szekely și este sfinţită în ianuarie 1912. Este singura biserică din Timișoara care poartă amprenta stilului arhitectural specific anilor 1900, caracterizat de curentul “Art Nouveau”, cu elemente neo-bizantine, maghiare și baroce. Interiorul păstrează și elemente din lăcașul de cult al franciscanilor, demolat în 1911. Altarul principal reprezintă drumul crucii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *