Coronavirusul scoate din sertare legea lui Marian Cucșa. Legea prevede zile libere pentru părinții elevilor în situația închiderii școlilor

Coronavirusul scoate din sertare legea lui Marian Cucșa. Legea prevede zile libere pentru părinții elevilor în situația închiderii școlilor

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Legea depusă în Parlament din 2019 de către deputatul Marian Cucșa, a devenit singurul proiect viabil pentru a veni în sprijinul părinților care de mâine nu au cu cine să-și lase copiii după închiderea școlilor.

Legea prevede ca unul dintre părinți să primească liber, pentru a sta acasă cu copiii, dacă aceștia au vârstă de până la 12 ani, pe întreaga perioadă în care școlile sunt închise.

Am inițiat acest proiect în 2019 la solicitarea unui grup de părinți din Timiș care s-au lovit de problema aceasta cu închiderea școlilor ca urmare a unor căderi masive de zăpadă în Timiș. E o lege care vine realmente în sprijinul părinților și am dus lupte grele pentru a ajunge la votul final din Camera Deputaților. Mă bucur să văd că sunt interesate și alte partide să trecem legea de urgență pentru că e singura soluție viabilă care vine în sprijinul părinților. Aceasta lege vine și în sprijinul angajatorilor pentru că am propus să își deducă costurile din plata impozitelor catre stat. Sper ca joi sa fie votată și promulgată de președinte”, spune deputatul de Timiș, Marian Cucșa.

Astăzi, deputatul Marian Cucșa a adăugat un amendament pentru a fi lămurită și problema finanțării. A venit cu o soluție care nu va mai împovăra companiile. Și anume ca banii aferenți zilelor nelucrate să fie deduși din impozite. Guvernul are termen până joi să găsească o sursă de finanțare. Joi, 12 martie, este și ziua în care legea va intra la vot final.

Legea inițiată de Marian Cucșa pentru zilele libere pentru părinți va fi votata joi și astfel închiderea școlilor nu va mai fi o povară pentru părinți, dacă legea intra de îndată în vigoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *