Coronavirusul pălește Timfloralisul! Paradisul lui din flori va renaște la anu’!

Coronavirusul pălește Timfloralisul! Paradisul lui din flori va renaște la anu’!

- in Administratie, Locale, Social, Stiri
0
timfloralis

Ediția a VI-a a festivalului florilor, din această primăvară, ar fi reprezentat, cumva, o avanpremieră pentru manifestările programate pe anul viitor sub genericul „Timișoara Capitală Culturală Europeană”. Devenit deja o tradiție locală sub numele de „Timfloralis” și câștigând faimă nu doar în Banat și în întreaga țară, ci chiar și în străinătate, festivalul ar fi trebuit să aibă loc între 24 și 26 aprilie, în cele trei piețe centrale timișorene: Victoriei, Libertății și Unirii, dar și pe străzile adiacente. Mai exact, pe tema „Floral Paradise” „era pregătită o ediție de mai mari dimensiuni care acoperea tot centrul istoric”, conform celor spuse de viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

Întregul proiect urmărea să pună în evidență frumuseţea naturii, a florilor, în contextul urban și în acest scop profesioniştii deja se pregăteau să se implice. Floriști, designeri, arhitecţi, peisagiști, ecologişti, artişti, elevi, şcoli, studenţi, universităţi, firme şi comercianţi, naționali și internaționali, urma să se întâlnească la Timișoara.

Din păcate, COVID-19 s-a abătut asupra întregii omeniri și „festivalul nu se ține, pentru că e interzisă organizarea oricăror evenimente, prin starea de urgență. Practic tot ce era programat până în iulie e oprit!”, spune Dan Diaconu.

Cauze foarte mari, efecte cel puțin la fel de mari (probabil că doar pentru unii doar)! Deci, adio la tot ceea ce am văzut la precedentele ediții; adio, la formele artistice de structură florală în culori vii, armonioase și frumos îmbinate, la spectacolele de muzică şi dans, evenimentele cu şi pentru copii, expoziții, întâlniri, la atelierele pentru public şi pentru profesioniști.

Se amână Timfloralisul cumva pentru altă dată, pentru altă lună a anului în curs? Răspunde tot viceprimarul Dan Diaconu: „Nu cred, ar fi imposibil! Timfloralis e legat de sezon, nu neapărat de sărbătoarea Floriilor, cât de primăvară și de flori. Ar fi imposibil de organizat festivalul în toamnă, iar în vară la temperaturi foarte înalte, nu rezistă florile!

Așadar, la revedere, Timfloralis! Ne revedem la anu’ în Orașul Florilor!

Patricia Ștefan

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *