Coronavirusul face “minuni” la Spitalul Municipal Timisoara! Test negativ la pacient pozitiv si asistente infectate desi purtau echipament de protectie

Coronavirusul face “minuni” la Spitalul Municipal Timisoara! Test negativ la pacient pozitiv si asistente infectate desi purtau echipament de protectie

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Coronavirusul a ajuns și la Spitalul Municipal Timișoara după Spitalul CFR. Dacă la spitalul CFR totul a pornit de la o asistentă, la Municipal, totul a pornit de la o pacientă care la internare a avut testul COVID19 negativ. Din păcate, ulterior, s-a pozitivat. Astfel, au fost infectate cinci asistente și doi pacienți. Infectații sunt sub tratament la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Conform Direcției de Sănătate Publică Timiș, în acest moment, se află în desfășurare o anchetă epidemiologică, iar rezultatele vor fi făcute publice, atunci când vor fi finalizate.

Doctorul Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal Timișoara, a spus în legătură cu aceste cazuri că personalul medical a folosit echipamentul de protecție, conform reglementărilor, dar totuși au fost infectate două infirmiere și trei asistente, care sunt fără simptome.

Cele două infirmiere sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase, iar cele trei asistente au dorit să fie izolate acasă, conform noilor reglementări și sunt sub monitorizare și supraveghere.

Din păcate, au fost depistate și două colege de salon ale pacientei infectate, dintre care una este într-o stare mai gravă, dar sub supraveghere strictă.

De asemenea, au fost testate toate cadrele medicale ale secției unde au fost depistate infectările. Săptămâna viitoare se va finaliza testarea întregului personal al spitalului.

Din păcate, pacienta zero a decedat.