PMP nu a votat luni, 12 februarie bugetul județului Timiș alături de PSD și ALDE în cadrul ședinței Consiliului Județean Timiș. Asta desi cele trei partide au un protocol de cooperare la nivel de județ. Marți, președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean a explicat de ce s-a luat această decizie.
La începutul ședinței extraordinare de luni, 12 februarie, vicepreședintele CJT, Roxana Iliescu a anunțat că nu va vota bugetul. Dorin Cândea,consilier județean PMP a lipsit de la ședință din cauza unor probleme de sănătate. „A fost o decizie politică a partidului filiala Timiș, n-a fost o decizie a lui Cornel Sămărtinean. O decizie care are la bază un fond foarte serios, o decizie acceptată inclusiv de conducerea centrală de la București. (…). PMP a votat împotrivă fiindcă consideră acest buget, pe care PSD l-a adus în discuție, prost, un buget mult prea social, pe care PMP nu îl poate vota. Nu putem fi de acord cum un județ ca și Timișul să aibe între 60-70 la sută componentă socială. Nu putem accepta din 641 milioane lei, o cifră de 390 milioane lei către Direcția Socială. Este inadmisibil ca un județ ca și Timișul, care are sub doi la sută șomaj, să plătească foarte mulți bani pe ajutoare sociale. E nevoie de bugete care să genereze forță de muncă, să venim cu programe și proiecte ca oamenii să fie îndreptați spre muncă și nu să încercăm să plătim nemunca. Așa cum este constituit bugetul nu putem să fim de acord cu 4,5 la sută investiții alocate direct din fondurile Consiliul Județean, adică 29,3 milioane lei pentru investiții. Ce facem cu banii ăștia în cu județ? Chiar nu avem nimic de construit?” , a spus marți, 13 februarie, președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean.
Cât despre protocolul de colaborare cu PSD, președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean spune că nu se va încheia, dar dorește îmbunătățirea acestuia. “Opțiunea politică a partidului a fost asta. Nu s-a pus problema de considerente personale. Nu putem să stăm sub masa nimănui din nici un punct de vedere și să nu participăm în mod activ, real la administrarea județului. (…). Noi cu PSD avem un protocol, el există în continuare cu bunele și cu relele lui și nu avem nici un fel de problem din acest punct de vedere. Noi ne asumăm responsabilitatea ca partid politic de sine stătător să încercăm să impunem programele noastre politice, acolo unde funcționăm, indiferent cu cine. Noi ne dorim parteneri reali, credibili, serioși și active. Nu ne-am pus problema până acum a ruperii protocolului și nici nu ne dorim lucrul acesta. În momentul în care simțim că protocolul nu mai are valoare atunci venim și îl vom denunța. Dorim îmbunătățirea lui și aducerea lui pe principii normale de funcționare. Noi nu am încheiat acest protocol pentru un post, pentru o singură persoane”, a mai spus Sămărtinean.