Cornel Sămărtinean, deputat PMP: “Nu avem nevoie de alegeri anticipate”

Cornel Sămărtinean, deputat PMP: “Nu avem nevoie de alegeri anticipate”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Singurul deputat pe care PMP îl are în Timiș, Cornel Sămărtinean cere Guvernului Orban să meargă până la capăt cu eliminarea pensiilor speciale și alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Când vine vorba însă de alegeri anticipate, deputatul PMP de Timiș este ferm – nu avem nevoie de așa ceva.

Guvernul își va asuma răspunderea pe câteva proiecte importante, printre care și alegerea primarilor în două tururi și eliminarea pensiilor speciale. Ne bucurăm că aceste lucruri se întâmplă. Noi în momentul în care am intrat în discuții pentru susținerea Guvernului la nivel parlamentar, am pus câteva condiții. (…) Pensiile speciale sunt un subiect tabu, multă lume spune că aceste pensii trebuie eliminate, dar foarte puțini fac pași concreți. Noi am pus această condiție și cerem încă o dată, și susținem ca acest lucru să se întâmple. Cu amendamentul că nu ne referim la pensiile de servici ale militarilor. Excludem partea cu pensiile militare. Ne referim în special la pensiile politicienilor și inclusiv ale parlamentarilor”, a declarat președintele PMP Timiș, deputatul Cornel Sămărtinean.

Mesajul PMP este clar și pentru cei ce se plâng că alegerea primarilor în două tururi nu este tocmai corectă.

„Nu este posibil ca astăzi să existe primari aleși cu 7%, 8%, 10%-15%. Este inadmisibil ca reprezentantul unei comunități să fie ales cu procente de 10%. Trebuie să existe alegeri în două tururi în care reprezentativitatea și numărul de voturi care îl reprezintă pe acel primar, trebuie să fie consistent și deciziile administrative și de oportunitate și politice pe care le ia în mandat să aibe spatele lor, cu adevărat majoritatea din acea localitate sau cel puțin un număr semnificativ de voturi. Alegerea în două tururi este soluția optimă din acest punct de vedere și sunt convins că cei care susțin contrariul sunt candidați slabi, cărora le e frică de competiție, care știu că nu reprezintă majoritatea din acea localitate. PMP susține și cere Guvernului actual să meargă până la capăt și să pună în practică aceste cerințe ale noastre fără care noi nu dădeam votul de învestitură”, mai spune Sămărtinean.

Alegerile anticipate sunt în opinia deputatului PMP de Timiș doar scenarii de politică pură și nu în interesul cetățenilor.

“Poziția oficială a PMP este că nu avem nevoie de alegeri anticipate. Nu cred că este momentul să punem România într-o situație de criză, creată artificial, care să ne ducă la o greutate în administrație. Susținem că Parlamentul trebuie să meargă până la capăt, e vorba de câteva luni, nu cred că cineva va pierde foarte mult electoral sau altcineva va câștiga. Sunt scenarii de politică pură, mai mult decât de interes pentru cetățean”, a mai spus parlamentarul PMP.