Copiii români primesc cei mai puţini bani de buzunar din Europa

Copiii români primesc cei mai puţini bani de buzunar din Europa

- in Locale
0
aurel-mihut

Aurel Mihuț:

Potrivit unui studiu ING, copiii români au printre cei mai puţini bani de de buzunar din Europa, sumele variază, în medie, între 2,25 euro şi 11 euro pe săptămână. Banii de buzunar ajută copiii la formarea unor mai bune abilităţi de gestionare a finanţelor proprii, la dezvoltarea abilităţilor de planificare financiară pe termen lung.

“Dacă li se oferă un oarecare control asupra baniilor, copiii pot fi ajutaţi să conştientizeze valoarea banilor şi să dezvolte un set de abilităţi de bază, care să îi pregătească în obţinerea independenţei financiare atunci când devin adulţi”, a declarat Ian Bright, economist senior la ING Group.

Potrivit studiului, în România, copiii mai mici de 10 ani primesc în medie 2,25 de euro de cheltuială săptămânal, cei cu vârste între 10 şi 15 ani echivalentul a 3 euro, iar cei mai mari de 15 ani echivalentul a 11 euro. Copiii francezi mai mici de 5 ani primesc de la părinți 2 euro pe săptămână, iar cei mai mari de 10 ani între 10 și 20 de euro. Copiii și adolescenții din Spania au între 1 și 20 de euro bani de cheltuială săptămânal.

Copiii olandezi mai mici de 5 ani primesc de la părinţi 0,5 de euro pe săptămână, iar copiii cu vârste între 10 şi 15 ani primesc 1,5 euro pe săptămână. Cei din Republica Cehă primesc 0,75 de euro pe săptămână,  iar cei cu vârste între 10 şi 15 ani primesc 1,75 de euro pe săptămână. Deși adolescenții austrieci primesc cei mai mulți bani de buzunar pe săptămână, și anume 35,25 de euro, sumele pentru copiii sub 15 ani sunt mai mici decât cele alocate de italieni, francezi și spanioli.

Copiii austrieci primesc cei mai mulţi bani de buzunar pe săptămână, şi anume 35,25 de euro, sumele pentru copiii sub 15 ani sunt mai mici decât cele alocate de italieni, francezi şi spanioli. Italieni sunt cei mai generoși cu copiii lor  alocând în medie, 5 euro pe săptămână pentru copiii mai mici de 5 ani și 30 de euro pentru adolescenții de peste 15 ani.

În ordinea clasamentului vine Belgia, Germania (ambele pe locul cinci), Marea Britanie, Turcia, Polonia, România, Olanda şi Republica Cehă. Aşadar, despre ce discutăm?…, despre nivelul de trai!

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *