Controale la ștrandurile din județul Timiș, începând de astăzi

Controale la ștrandurile din județul Timiș, începând de astăzi

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0
strand termal sanmihaiu german

Niciun ștrand, piscină sau bazin de înot din județul Timiș nu va scăpa de controale. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare și de la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor sunt pregătiți să meargă în teren pentru a face verificări pe durata întregului sezon estival.

În cazul DSP Timiș, inspectorii acestei instituții vor face controale în perioada 1 iulie – 13 septembrie, iar acțiunile vor viza: evaluarea calității apei de îmbăiere în zonele naturale neamenajate, controlul zonelor naturale de îmbăiere amenajate, verificarea respectării normelor de igienă la bazinele de înot, piscine și ștranduri și prelevarea de probe de apă.

De asemenea, Direcția Sanitar-Veterinară Timiș a început deja controalele, cu scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare.

Totodată, începând de astăzi, vor face verificări și inspectorii Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Timiș.

În perioada următoare, OPC Timiș va efectua verificări la ștranduri, piscine, bazine de înot, unități de închiriere echipamente pentru agrement, debarcadere. Se vor verifica condițiile de comercializare a alimentelor. Vom face controale în parcurile de distracție, destinate jocurilor copiilor, inclusiv în Parcul Copiilor din Timișoara. La nivel național, acțiunile tematice de control sunt programate în perioada 02 -31 august, dar noi vom demara începând cu 25 iunie verificări până la sfârșitul sezonului”, a declarat Mihaela Ignat, șeful OPC Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *