Continental Anvelope chletuie 10,5 milioane de euro ca să elimine mirosul de cauciuc și consideră problema ”rezolvată”

Continental Anvelope chletuie 10,5 milioane de euro ca să elimine mirosul de cauciuc și consideră problema ”rezolvată”

Continental, unul din cei mai mari furnizori pentru industria automotive și unul din cei mai importanți producători de anvelope la nivel global, a inaugurat prima etapă din investiția de 10,5 milioane de euro în sistemul de tratare a emisiilor olfactive în fabrica sa din Timișoara. Investiția are rolul de areduce cu 90% percepția miroului de cauciuc, miros de care se plâng de ani de zile timișorenii care locuiesc în Calea Lipovei.

“Fabrica noastră din Timișoara are o importanță strategică în cadrul Continental, de aceea implementăm aici cele mai moderne tehnologii de care dispunem”, a declarat Nikolai Setzer, directorul diviziei de Anvelope și membru în Consiliul Executiv al Continental.

”Continuăm strategia de dezvoltare durabilă cu focus pe eficiență și productivitate, în aceeași măsură axându-ne și pe protecția mediului înconjurător”, a explicat Klaus Ohlwein, directorul Continental Anvelope Timișoara. ”Ne consolidăm eforturile de reducere a impactului activității fabricii asupra comunității și, în același timp, vizăm dezvoltarea calității produselor fabricate în Timișoara. Această soluție reprezintă una din cele mai moderne tehnologii implementate de Continental pentru protecția mediului.” a adăugat Ohlwein. Acesta nu a comentat posibilitatea ca în urma eliminării mirosului, alți eventuali poluanți să fie emiși în continuare în atmosferă.

Screen Shot 2015-06-03 at 14.01.25

Principiul de operare al soluției tehnice, ”Oxidare Non-Termică – Tehnologie cu Plasmă Rece (oxigen activ)”, constă într-un curent alternativ ce generează un câmp de plasmă care descompune oxigenul și apa din aer în radicali de oxigen. Se produce o reacție de oxidare la contactul cu aerul din procesul de producție, care la rândul ei neutralizează moleculele de miros rezultate în procesul de vulcanizare a anvelopelor.

Screen Shot 2015-06-03 at 14.01.25

În plus, compania va instala în aria de Mixing un echipament denumit ”Oxidare Termică Regenerativă” (RTO). Acesta va distruge compușii organici volatili apăruți în cadrul procesului de producție prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

Continental Anvelope e prezentă în Timișoara de 15 ani, timp în care a investit peste 370 milioane de euro în fabrică și a creat peste 2.300 de locuri de muncă. Investițiile au fost direcționate către tehnologie de ultimă generație, protecția mediului, pregătirea profesională a angajaților săi și programe de responsabilitate socială. Continental Anvelope Timișoara a livrat, până acum, peste 150 milioane de anvelope clienților săi din Europa și din întreaga lume.

Compania produce în Timișoara o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope UHP (Ultra High Prerformance – de înaltă performanță), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

01_resize 1 03_resize 05_resize 06_resize 07_resize (1) 11_resize 12_resize 13_resize 14_resize

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *