Consultanta Cramei Regale a Marii Britanii, la Salonului de vinuri Rovinhud Timişoara

Consultanta Cramei Regale a Marii Britanii, la Salonului de vinuri Rovinhud Timişoara

- in Economie, Locale
0

Jancis Robinson, Master of Wine, consultant al Cramei Regale a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va fi invitatul special al Salonului de vinuri Rovinhud de la Timişoara, în perioada 14 –16 noiembrie. Evenimentul este organizat în beneficiul tinerilor cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei ”Ceva de Spus” Timişoara.

În cele trei zile iubitorii de vin şi profesioniştii din domeniul HORECA vor putea degusta vinuri româneşti şi străine care nu se regăsesc pe rafturile supermarketurilor. Majoritatea expozanţilor vor fi crame care nu participă la târgurile şi festivalurile de vin clasice. „Sunt încântată să cred că scurta noastră vizită în Timişoara (unde sunt interesată să aflu mai multe despre vinurile locale) ar îmbunătăţi viaţa unor tineri cu dizabilităţi”, a declarat Jancis Robinson, Master of Wine, care va susţine prezentarea la masterclass pro bono în beneficiul tinerilor cu dizabilităţi din capitala Banatului.

Jancis Robinson este unul dintre cei mai faimoşi şi respectaţi critici de vinuri din lume. Ea este şi editor de literatură de specialitate. A fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic şi scrie pentru Financial Times. Este editor al „The Oxford Companion to Wine”, co-autor al „The World Atlas of Wine” şi al „Wine Grapes” – un ghid complet cuprinzând 1368 de varietăţi de struguri. Cărţile sunt recunoscute standarde de referinţă în întreaga lume.

Tot profitul evenimentului va fi folosit pentru achiziţionarea unui microbuz accesibil persoanelor utilizatoare de scaun rulant care va ajuta echipa “Ceva de Spus”, atât la o mobilitate mai bună cât şi în susţinerea muncii lor din fiecare zi de a schimba mentalităţi şi a câştiga respect pentru abilitate şi nu milă pentru dizabilitate. În acest scop evenimentul este organizat de voluntari, iar invitaţii speciali ai evenimentului îşi susţin prezentările pro bono.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *