Consulatul Serbiei la Timișoara îi invită pe bănățeni la Zilele culesului strugurilor de la Vârșeț

Consulatul Serbiei la Timișoara îi invită pe bănățeni la Zilele culesului strugurilor de la Vârșeț

- in Locale, Social, Stiri
0

Marija Sosic consul la Consulatul General al Republicii Serbia în Timișoara, Ognean Krstic, președintele Uniunii Sârbilor din România, Tatijana Palkovic, președintele Organizației Turistice Varset, și Nikola Cuculj, președinte al Asociației Ordinului Vinului B.V.R. SFÂNTUL TEODOR, a făcut invitația către bănățeni, miercuri, 11 septembrie, de la restaurantul Lloyd, din Piața Victoriei Timișoara, de a participa la cea de-a 62-a ediție a Festivalului Zilele Culesului Strugurilor, ce se va desfășura, în perioada 19 – 22 septembrie 2019 în Varseț, Serbia.

Vă invităm la cel mai mare, cel mai vechi și mai vizitat eveniment turistic din regiunea Banatului sârbesc. An de an are loc această mare sărbătoare, iar numărul vizitatorilor din România este în creștere”, a fost mesajul consulului Serbiei, Marija Sosic.

Cu acest prilej a avut loc și un scurt spectacol de dansuri populare sârbești, în Piața Victoriei. Tatiana Palcovac, directoarea Organizaţiei Comunale de Turism Vârșeț, a explicat că, duminică 22 septembrie, la ora 14.00, vor fi aruncate sute de pachete cu struguri din avion și toate vor fi cu diferite cadouri pentru cei care le va prinde.

Zilele culesului strugurilor vor începe, joi 19 septembrie, la ora 17.00, cu muzică, vin și cârnați din belșug, pârjoliți chiar pe câmp lângă podgoriile de pe dealurile Vârșețului. De asemenea, va avea loc și un carnaval, dar şi celebrul Drum al vinului, cu degustări de vinuri şi ospeţe îmbelşugate. Dacă în 2016, au participat la eveniment 150.000 de vizitatori, dintre care o mare parte au fost din România, anul acesta se aşteaptă să vină aproximativ 25.000 de români.
Gh. M.